İstanbul'da barış mitingi

Barış Bloku'nun Bakırköy Halk Pazarı'nda , ‘AKP Savaş İstiyor, Barışı Biz İnşa Edeceğiz’ sloganıyla düzenlediği miting binlerce kişiyi Bakırköy Halk pazarında buluşturdu.
Barış Bloku’nun ‘AKP Savaş İstiyor, Barışı Biz İnşa Edeceğiz’ sloganıyla çağrı yaptığı barış mitingi bugün İstanbul Bakırköy’de gerçekleşti.

Bakırköy Halk Pazarı'nda toplanan binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen miting barış uğruna hayatını kaybedenler anısına durulan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Barış Bloku adına ortak açıklamayı okuyan Barış Bloku Sözcüsü Gencay Gürsoy, sözlerine barış uğruna yaşamını kaybedenleri anarak başladı. Gürsoy, Barış Bloku'nun Türkiye'nin Suriye'ye yönelik savaş politikalarına karşı kurulduğunu belirterek ülkenin siyasi, vicdani ve ahlaki değerler çerçevesinde ikiye ayrıldığını söyledi. Gürsoy, "90'ları aratmayacak sahneler izliyoruz sosyal medyada. Bir polis 'ne yaptı ulan bu devlet size' diyerek elleri arkadan kelepçelenerek yere yatırılmış Kürt gençlerine soruyor. Ne mi yaptı? Dersim, Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Gezi, Roboski, Suruç daha sayalım mı? Savaşın nelere mal olduğunu iyi biliyoruz ve hep bir ağızdan savaşa hayır diyoruz" dedi. Gürsoy'un konuşması esnasında halk sık sık 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganları attı. Metin daha sonra da Kürtçe olarak okundu.

Kaynak: evrensel.net

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul'da barış mitingi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete