Yalçın Akdoğan: Öcalan'ı istismar ettiler

Akdoğan gündeme dair yaptığı açıklamalarda Öcalan'ın istismar edildiğini ifade ederek destek verdi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "HDP’nin seçimden önce barajı geçmek için yaptığı taktik hamleler süreci bu noktaya getirdi" diyen Akdoğan, "Örgüt de süreci istismar etti, baskı ve şiddet eylemleri süreci zehirledi. Bunun sonucunda bir güvenlik açığı meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Akdoğan, şöyle konuştu:

"Örgüt önümüzdeki süreçte de muhtemel bir seçime dönük, HDP zarar görmesin diye taktik birtakım açıklamalar yapabilir, eylemsizlik kararları gibi... Bunu geçmişte defalarca yaptı, ancak taktik amaçlı kullandı. Sözün bir kıymeti yok. Sonuç odaklı adımlar lazım. Türkiye’yi terk etmeleri, tam anlamıyla eylemsizlik, yani yol kesme, adam kaçırma, araç yakma, kimlik kontrolü gibi eylemlerin bitmesi önem taşıyor.

Türkiye reformlarına devam eder. Ama çözüm sürecine terörün son bulması ile çalışmalar diye bakarsak, hangi aktörlerle nasıl olacak? Bir güven sarsılması var ve bunu da yeniden değerlendirmek gerekiyor. İmralı ile ilgili birimlerimiz görüşürler o ayrı bir şey. HDP heyeti görüşemez. HDP heyeti bu sürece ihanet etti ve Öcalan adına sürekli yalan söylediler. Öcalan’ı da istismar ettiler. (Başka bir formülle görüşme) Kiminle nasıl olur, o ayrı bir konu, değerlendirmemiz lazım."

Kaynak: BirGün
  • ata türk
    PESSS ata türk - 8 Ağustos 2015 ADAM RESMEN TERÖRISTBASINI SAVUNUYOR.. TANRIM NE GÜNLERE KALDIK.. TANRI KORUSUN BU GÜZEL VATANI..

:

:

:

:

"Yalçın Akdoğan: Öcalan'ı istismar ettiler" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete