Hiç mi utanıp sıkılmazsınız?

Cumhuriyet yazarı Nuray Mert: 'İktidar blokunun “çözüm”den anladığı Kürt siyasetinin “başkanlık sistemi” pazarlığına razı olmasıydı'
İşte Nuray Mert'in 'Asıl mesele, başkanlık sistemi' başlıklı o yazısı;

Hepimiz, asıl meselenin HDP’nin “başkanlık sistemi”ne karşı çıkışı olduğunu biliyoruz. Dahası, Kürt çözüm sürecinin kesintiye uğramasının nedeni de aynı; belli ki iktidar blokunun “çözüm”den anladığı Kürt siyasetinin “başkanlık sistemi” pazarlığına razı olmasıydı, bir şekilde istenen olmadı, başımıza gelenlerin nedeni bu. Ne olursa olsun PKK’nin savaş siyasetine geri dönmesi tabii ki, haklı görülecek değil, ama asıl meseleler gözden kaçmasın ki ne olduğunu daha iyi anlayabilelim. 

IŞİD İLE MÜCADELE ADETA UNUTULDU

Bu arada, “IŞİD ile mücadele” adeta unutuldu, birkaç operasyon haberi, birkaç IŞİD eleştirisi hepsi bu. IŞİD konusu hassas, orası malum, IŞİD ile tantanalı bir mücadele girişimi, fevkalade tehlikeli. Nedeni basit, Suriye’de Esad’ı devirme planı uyarınca, Türkiye eli silahlı grupların geçiş yeri ve mekânı haline geldi, şimdi bunlar iç tehdit oluşturuyor, üzerlerine gidilirse ne yapacakları belli olmaz.

NEREDEN BAKSANIZ TUTARSIZLIK

İşte Türkiye’nin geldiği yer burası. Ama sadece bu değil, nedense iktidar ve destekçileri, IŞİD veya radikal İslamcı gruplar konusunda laf etmek konusunda son derece isteksiz. Zaten, PYD ve PKK’nin IŞİD’den daha tehlikeli olduğunu düşünüyorlar, bunu açıkça ifade ediyorlar. Biraz daha geriye gittiğimizde, IŞİD’in Irak’ta “Sünnilerin başkaldırısı” olduğunu, IŞİD’i doğuran nedenin Irak’ta Şii yönetimin baskıları olduğunu ileri sürüyorlardı, sonra işler iyice ters gidince, IŞİD’in “Batılı” güçlerin taşeronu olduğu tezine sarılmak zorunda kaldılar. “Nerden baksanız tutarsızlık, nerden baksanız ahmaklık!” 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    "Hiç mi utanıp sıkılmazsınız?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete