AKP'nin B-Planı: MHP'nin HDP alerjisi

AK Parti, CHP ile koalisyon olmadığı takdirde, azınlık hükümeti kurmak için MHP'nin HDP alerjisine, bu alerji nedeniyle her konunun dışında kalma eğilimine güveniyor...
Aslında A-planına dair pek iyimser bir hava yok ortada.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ağustos akşamı Haber Türk’te, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’nin CHP ile koalisyon kurmak istediği hususunda “samimiyetine” inandığını ancak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın buna izin vermeyeceği endişesinde olduğunu söyledi.

"CHP KAYNAKLI..."

Dün bazı gazetelerde, AK Parti heyeti “istikşafi görüşme” heyeti başkanı Kültür Bakanı Ömer Çelik’in “Erdoğan’ın Truva atı” olduğu ve Davutoğlu’na rağmen ilerlemeyi engellediği iddiaları vardı; haberler CHP kaynaklı olduğu izlenimi veriyordu.

Dün son turu yapılan “istikşafi” görüşmeler Çelik’in bu haberleri okuduğu ortamda başladı ve bitti.

Şimdi sıra Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında, Davutoğlu başkanlığında dün başlayan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ardından yapılması beklenen görüşmede.

İki liderin resmen koalisyon pazarlığına geçip geçmeme kararı tek toplantıda mı alınacak, birkaç görüşmeye mi yayılacak? Bunu birlikte göreceğiz, ama AK Parti cephesinde, seçime gitme dışında planların hızlandığı da görülüyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Kaynak: Murat Yetkin | Radikal

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin B-Planı: MHP'nin HDP alerjisi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete