AKP'li 'eniştelerin' yükselişi sürüyor

AKP Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey’in eşi Mehmet Şahkulubey, Yüksek Fen Kurulu Başkanı olarak atandı.
Şahkulubey’in bürokrasideki hızlı yükselişi daha önce basına “enişte ataması” olarak yansımıştı. Şahkulubey'in yeni görevleri arasında kamu ihalelerinde yükleniciler ile kamu kurumları arasındaki anlaşmazlıkları karara bağlamak, müteahhitlik karnelerini hazırlamak gibi görevler bulunuyor.

AKP Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey’in eşi Mehmet Şahkulubey ise Yüksek Fen Kurulu Başkanı olarak atandı.

TBMM KÜRSÜSÜNDE KONUŞAN İLK TÜRBANLI VEKİL 

Gönül Şahkulubey, 3 dönemdir AKP Mardin milletvekili olarak TBMM’de. 2013 yılında hacca gittikten sonra türban takmaya başlayan Gönül Şahkulubey, Meclis kürsüsünde türbanıyla konuşan ilk milletvekili olarak tarihe geçti.

EŞİ DAHA ÖNCE BAYINDIRLIK BAKANI MÜŞAVİRİ OLMUŞTU

Mehmet Şahkulubey, eşinin milletvekili olduğu sırada Bayındırlık Bakanlığı Mardin İl Müdürlüğü’nde çalışıyordu. 2008 yılında Ankara’ya tayin edildi, 2009 Mart ayında ise Bakanlık Müşavirliğine atandı. Bürokrasideki hızlı yükselişi dikkat çekmiş ve o dönemde “enişte ataması” olarak basına yansımıştı. Bu atamayla önemli görevler üslenen bir Başkanlığın başına getirildi.

ŞİMDİ YÜKSEK FEN KURULU BAŞKANI

Yüksek Fen Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kurulmasına ilişkin 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca kamu ihalelerinde yükleniciler ile kamu kurumları arasındaki anlaşmazlıkları inceleyip karara bağlamak, birim fiyat tarifleri ve analizlerini hazırlamak, fiyat artış oranlarını belirlemek, müteahhitlik karnelerini hazırlamak gibi görevler yürütüyor.

Kaynak: Sol

    :

    :

    :

    :

    "AKP'li 'eniştelerin' yükselişi sürüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete