AKP'li belediye bağımsız adayın seçim çalışmasını engelledi

Bağımsız aday Lütfullah Kayalar'ın afişleri AKP'li belediye tarafından indirildi.
Yozgat'ta bağımsız milletvekili adayı olan Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar'a ait şehir merkezinde refüjlerdeki direklere takılan afişlerinin belediye ekipleri tarafından söküldü.

Önümüzdeki 1 Kasım seçimleri öncesinde seçmenden destek isteyen Lütfullah Kayalar'ın şehir merkezindeki yolların orta refüjlerindeki direklere asılan 300'e yakın afiş bu sabah belediye ekipleri tarafından yasal olmadığı gerekçesiyle toplatıldı. Afişleri indirmeye çalışan belediye ekiplerine bazı kişiler tepki gösterdi. Kayalar, afişlerin kaldırılmasına tepki gösterirken:

"Bizim çıktığımız yol Yozgat'ın bayrağını Ankara'ya ve bütün Türkiye'ye dikmektir. Rize ve Konya'nın yanına bir de Yozgat bayrağı dikmektir. Yozgat'ın göbeğinde bunu anlamayanların bizim resimlerimizi indirmiş olması hiç bir şey ifade etmez. Yürürken ayağımıza bir iki çakıl taşı değmiş gibi olur. Çakıl taşları da, bizi Türkiye için çıktığımız yoldan alıkoyamaz, Yozgat'ın da önünü kimse kesemez."



Konya eski Milletvekili Saffet Sert ve Nevşehir eski Milletvekili Abdülkadir Baş, bağımsız milletvekili adayı Lütfullah Kayalar'a destek amacıyla Yozgat'a geldi. Lütfullah Kayalar, seçim çalışmalarını sanayi esnafı ile bazı özel sektöre ait fabrikalarda çalışan işçilerle görüşerek sürdürdü. Kayalar, sanayi sitesi esnafı ve işçilerin sorunlarını dinledi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "AKP'li belediye bağımsız adayın seçim çalışmasını engelledi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete