Yerel Basını çok sevindirecek teklif

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, basın kuruluşlarının ilan ve reklamlarından kesilen komisyon ücretlerinin düşürülmesini istedi.
KARŞI GAZETE | ANKARA


CHP’Lİ KARA’DAN BASIN'IN  GELİRLERİNİ ARTIRICI TEKLİF

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Basın İlan Kurumu Kanunu’nda değişiklik öngören teklifini TBMM’ye sunarak basın kuruluşlarının ilan ve reklamlarından kesilen komisyon ücretlerinin düşürülmesini istedi.

KOMİSYON ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLSÜN...

İktidarın 13 yıldır devam eden anti-demokratik uygulamalarının, baskıcı politikalarının özellikle basın özgürlüğüne zarar verdiğini belirten Kara, intikam almaya yönelik vergi cezaları, basın mensuplarına uygulanan şiddet, artmakta olan otosansür ve tehditlere rağmen basın kuruluşlarının ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.

Özellikle yayın hayatına devam etme mücadelesi içinde olan  yerel basın organlarının ekonomik yönden yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Kara, teknolojik yetersizlikler, personel eksikliklerinin yanında Basın İlan Kurumu’nun ilan ve reklamlarından aldıkları paylar nedeniyle karşılaştıkları zorlukların hazırlanan  kanun teklifi ile biraz da olsa giderilmesini amaçladıklarını belirtti.

KOMİSYON ORANLARI YÜZDE 5 AZALTILSIN

CHP’li Kara hazırladığı kanun teklifi ile Basın İlan Kurumu’nun yayınlanmasına aracılık ettiği ilan ve reklamlardan aldığı komisyon ücretinin %15’ten %10’a, diğer ilan ve reklamlardan aldığı azami %10luk komisyonun da %5e' düşürülmesini öngördüklerini belirtti.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Yerel Basını çok sevindirecek teklif" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete