IŞİD tamamdır!

Milliyet yazarı Mehmet Aşık: 'ABD Ankara’yı IŞİD’e karşı kullanmaya kararlı görünüyor'
Milliyet yazarı Mehmet Aşık Türkiye'nin IŞİD politikası ve ABD sarmalını köşesine taşıdı.

İşte Mehmet Aşık'ın çarpıcı yazısı; 

Türkiye ve ABD’den yapılan açıklamalarda... Türkiye’nin IŞİD ile mücadelesi konusunda tüm teknik detaylarda anlaşıldığı ve Türkiye’nin de koalisyon ile birlikte örgüte karşı operasyonlara “en kısa zamanda” katılacağı belirtiliyor.
Türkiye ile IŞİD arasında bugünlere gelene dek önemli bir çatışma yaşanmadı

Gerçi 20 Temmuz Suruç katliamının bir IŞİD üyesi tarafından yapıldığı öne sürüldü. Ancak IŞİD olayı o gün bugün üstlenmedi. Canlı bomba pekala başka örgütlerce manipüle edilmiş olabilirdi. Ne var ki bu ihtimaller üzerinde durulmuyor. ABD Ankara’yı IŞİD’e karşı kullanmaya kararlı görünüyor.

MUHTEMEL GELİŞME NE OLABİLİR

MHP Milletvekili Profesör Ümit Özdağ önceki gün basın toplantısında diyor ki:

- Türkiye ve ABD, yapılan İncirlik Mutabakatı çerçevesinde IŞİD ile de mücadeleye başlamıştır.PKK gibi IŞİD’e de uzun süre müsamaha gösteren AKP Hükümeti, IŞİD’in Türkiye içinde örgütlenmesine ve Türkiye’yi lojistik merkez olarak kullanmasına izin vermiştir. Şimdi ise ABD ile Türkiye birlikte IŞİD’i vurmaktadır. IŞİD, bu saldırılara saldırı ile cevap verecektir. IŞİD, Ankara,İstanbul ve İzmir gibi kentlerde sivil hedeflere yönelik saldırılar ile kamuoyunu derinden sarsmayı hedefleyecektir.

PKK belası yetmemiş gibi başımıza bir de IŞİD belası sarılıyor... Haberiniz olsun...

HÜKÜMETİN ÖMRÜ

CHP ve MHP’nin üye vermediği, (MHP’li Tuğrul Türkeş’in partiye rağmen bakanlığı kabul ettiği) seçim hükümetinin ömrü kamuoyunda genellikle 2 ay olarak dile getiriliyor. Yani 1 Kasım’daki seçimlerden bir süre sonra yeni hükümet kurulacak ve mevcut seçim hükümetinin görev süresi sona erecek.

O yüzden 2 ay için bakanlığa değer mi, yollu yorumlar yapılıyor.

Ama acaba öyle mi? 1 Kasım’da yapılacak seçimlerden bugünkünden farklı bir Meclis tablosu çıkmaz ise... Bu da 26. dönem TBMM’den yeni bir hükümet çıkmasının bugünkünden daha kolay olmadığı... Yeni hükümetin belki aylarca kurulamayacağı... Dolayısıyla birkaç gün içinde açıklanacak seçim hükümetinin 2 ay değil, aylarca görev yapacağı anlamına geliyor.

CHP ve MHP, seçim hükümetine üye vermeyerek seçim döneminde sakat uygulamaları engellemek... Ve daha sonra hükümet sürdüğü takdirde, iktidara bir biçimde ortak olarak denetlemek imkânını elden kaçırdılar.

Bir siyasi miyopluk ki, akıl alır gibi değil.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD tamamdır!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete