Ulusal Kanal'dan kesinti açıklaması

Ulusal Kanal Haber Müdürü Ufuk Akkaya, yaşanan kesinti hakkında açıklama yaptı.
Teknik nedenlerden kaynaklanan bir sorun nedeniyle Halk TV, Ulusal Kanal, Bengü Türk, Can Erzincan TV, Cem TV, Hayat TV ve İMC TV gibi muhalif kanalların yayınları yaklaşık 1 saat boyunca izleyiciye ulaşmadı. Daha sonra ise yayınlar normal akışına döndü. Kesintiyle ilgili TÜRKSAT resmi bir açıklama yapmadı.

Ulusal Kanal Haber Müdürü Ufuk Akkaya kesintiyle ilgili yaşanan süreci şöyle anlattı: 

“Saat 17.58'de ekranımız karardı. Kısa sürede sorunun kanalımızdan kaynaklanmadığı tespit ettik. Derhal TÜRKSAT'ı aradık ancak yetkili kimseye ulaşamadık. TÜRKSAT'ta görevli teknik personelin verdiği bilgiye göre; Ankara-Konya arasındaki karayolundaki yol yapım çalışmaları sırasında bir iş makinesinin fiber optik kablolara verdiği zarar nedeniyle Ulusal Kanal yayını TÜRKSAT'ın Ankara Gölbaşı'ndaki merkezine ulaşmıyordu.

Saat 18.56'ya kadar da sorunun ne zaman giderileceğine ilişkin TÜRKSAT teknik personelinden net bir yanıt alamadık. Yayını sürdürmek için canlı yayın aracı kiralamıştık. Araç yoldayken yayın tekrar geldi. Ulusal Kanal'ın yayını kesilirken bazı kanallar yayın yapmayı sürdürdü, bunun ana nedeni de o medya organlarının holding ve hükümet destekli televizyonlar olmaları. Ulusal Kanal gibi mali baskı altında, reklam tecriti yaşayan televizyonlar yayınları eskiden olduğu gibi doğrudan uyduya göndermiyor.

AKP iktidarı bu sorunu 150'den fazla kanalı tek merkezden uyduya çıkararak çözmeye çalıştı. Ancak görüyoruz ki bu yöntemin güvenilirliği yok. Bir iş makinesiyle bile yayınlarımız kesilebiliyor. Bu da sansürün mali versiyonudur. Uydu kiralarını aksatmadan ödediğimiz halde bir tür sansürle karşılaşıyoruz. Paranız çoksa kendiniz direkt uyduya çıkabilirsiniz, yoksa güvenliği olmayan uygulamalar deveye girer.

Ulusal Kanal'ın yakında zamanda iki kez yayını kesildi ikisi de Ankara-Gölbaşı arasındaki yol yapım çalışmaları sırasında iş makinelerinin fiber optik kablolara zarar vermesi ya da koparmasıyla yaşandı. Maddi ve manevi kaybımızın tazmini için TÜRKSAT, TELEKOM ve yol yapımı yapan şirket hakkında hukuki işlem başlatmayı planlıyoruz."

    :

    :

    :

    :

    "Ulusal Kanal'dan kesinti açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete