Yandaş yazar Ahmet Kekeç: Diktatörün kıymetini bilin!

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından "hakaret" davalarında büyük artış yaşanmıştı.
Cumhuriyet yazarlarını eleştirdiği yazısında Ahmet Kekeç, "Rabbim size bir diktatör göndermiş, kıymetini bilin." yazdı.

Köşesinde "Bırak mülaaneyi, adam gibi Atatürkçülük yap!" başlıklı bir yazı ile Cumhuriyet gazetesine yüklenen Star yazarı Ahmet Kekeç, şunları yazdı: 

"Öyle bir diktatör ki, her şey yapılabiliyor, her melanette bulunulabiliyor, her türlü “kepazelik” sergilenebiliyor... Ofisine dinleme cihazı yerleştiriliyor, aile bireyleri tarassut altına alınıyor, hakkında fezlekeler düzenleniyor... Bir şey olmuyor.
En fazla “davalık” olunuyor... Yani diktatör hakkını mahkemede arıyor.

Mahkemeden de, çoğunlukla, “Bunlar eleştiridir” şeklinde kararlar çıkıyor. Rabbim size bir diktatör göndermiş, kıymetini bilin."

HAKARET DAVALARI BÜYÜK ARTIŞ

CHP geçtiğimiz günlere, Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan dönemlerine ilişkin Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarındaki artışın istatistiğini vermişti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, istatistiği şöyle açıklamıştı:  “Anayasamızda, bizim devletimizde Cumhurbaşkanı’nın özel bir konumu vardır, devleti ve milletin bütünlüğünü temsil eder. Ama Sayın Cumhurbaşkanı’nın uygulamasına baktığımızda, devletin ve milletin bütünlüğünü temsil etmekten öte, devleti ve milleti kutuplaştıran ve her gün bir siyasi partinin en üst seviyeden propagandasını yapar durumdadır. Bakınız, biz merak ettik; Sayın Abdullah Gül’ün görevinin son 1.5 yılında 139 kişiye dava açılmış, Sayın Ahmet Necdet Sezer’e hakaretten görevinin son 1.5 yılında 26 kişiye dava açılmış. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı açısından son 1.5 yılda 1300’ün üzerinde kişiye dava açılmış.”

    :

    :

    :

    :

    "Yandaş yazar Ahmet Kekeç: Diktatörün kıymetini bilin! " hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete