Günün Videosu

​TÜRGEV paralel MEB gibi

TÜRGEV kurs açıyor maaşı Milli Eğitim Bakanlığı karşılıyor.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile yapılan işbirliği kapsamında görev alan öğretmenlerin ücretini bakanlığın karşıladığını açıkladı. Bu açıklama muhalefet milletvekillerinin “Bu yeni bir paralel milli eğitimdir. On yıl sonra MEB yok, TÜRGEV var” tepkisine neden oldu.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi görüşüldü. Görüşmelerde, MEB’in işbirliği yaptığı TÜRGEV tartışma konusu oldu. MEB’in işbirliği yaptığı 29 Sivil Toplum Kuruluşu arasında Birlik Vakfı, Hizmet Vakfı ve Hayrat Vakfı da bulunuyor.  Bakan Nabi Avcı’yı en çok yoran soru da TÜRGEV oldu.

Avcı, TÜRGEV ile yapılan işbirliğinin kapsamını açıkladı ve TÜRGEV’e “çok büyük bir imtiyaz” tanımadıklarını belirterek, imzalanan protokol kapsamında bakanlığın mali yükümlülüğü olmadığını söyledi.  CHP’li Gaye Usluer ise “Bakanlığın mali yükümlülüğü yoktur” sözlerini bilgi edinme kapsamında sorulan soruya yine bakanlığın verdiği yanıtla yalanladı. Usluer, TÜRGEV’le ilgili işlerde görevlendirilecek öğretmenlere verilecek ek ders ücretinin bakanlık tarafından karşılandığını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ise TÜRGEV’in yurtlarında kalan öğrencilerin masraflarının MEB’e yüklendiğini belirtti. Bakan Avcı ise “Birlikte bir kurs açılmış, bu kursta usta öğreticiler var Burada kastedilen Hayat Boyu Öğrenmeye bağlı halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticiler… Bunlar bir yerde TÜRGEV’le birlikte bir kurs açılmışsa ve bizim de eğiticimiz orada görev alırsa ona ücretini biz ödüyoruz” dedi.

CHP’li Usluer,  “Bu da yeni bir paralel milli eğitimdir” derken, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise “Böyle giderse hepimiz TÜRGEV’le çalışıyor olacağız, TÜRGEV personeli olacağız. On yıl sonra MEB yok, TÜRGEV var” dedi.

ERDOĞAN’IN ÇOCUKLARI DA YÖNETİM KURULUNDA

TÜRGEV’in yönetim kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları Esra ile Bilal de yer alıyor.

Kaynak: Başak Kaya / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​TÜRGEV paralel MEB gibi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete