Google'ın 14 yıllık sırrı ifşa oldu

ABD’li şarkıcı Jennifer Lopez’in 2000 yılındaki Grammy Ödülleri’nde giydiği akıllarda kalan kıyafet Google Görseller'in ortaya çıkarmasına sebep olmuş.
Google’ın CEO’su olan Eric Schimdt, Jennifer Lopez’in giydiği bu elbisenin Google’a Görseller kısmını açması için ilham kaynağı olduğunu itiraf etti.

Jennifer Lopez’in o elbiseyi giymesinden sonra Google’da adeta fırtınalar koptuğunu söyleyen Schmidt, Google Görseller’in açılma sürecini şu şekilde anlattı:

GOOGLE GÖRSELLER BÖYLE ORTAYA ÇIKTI


“İnsanlar artık yazıdan fazlasını istiyordu. Bu ihtiyaç, Lopez 2000’deki ödül töreninde o yeşil elbiseyi giyip tüm dünyanın dikkatini üzerinde toplayınca daha da gün yüzüne çıktı. Elbise, o güne dek en çok aranan şey olmuştu. Ama kullanıcılara tam olarak istedikleri şeyi, yani ‘o elbiseyi giyen JLo’yu nasıl verebileceğimizden emin değildik. İşte Google Görseller böyle ortaya çıktı.”

2001 yılının Temmuz ayında kullanıma açılan Google Görseller, ilk etapta 250 milyon fotoğrafa erişim sağlamıştı. 2010 yılında ise bu rakam 10 milyarı geçti. Aşağıda Google Görseller'in açılmasına neden Jennifer Lopez ve giydiği kıyafetini göreceksiniz. 

    :

    :

    :

    :

    "Google'ın 14 yıllık sırrı ifşa oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ