Edward Snowden: Araştırmacı gazeteciler hackleniyor

‘‘İstihbarat örgütlerinin radarına takılmak için belli bir kişiyle röportaj yapmak yeterli"
Amerikan Güvenlik Kurumu NSA’nın dinleme faaliyetlerini kamuoyuna sızdırmakla suçlanan eski CIA ajanı Edward Snowden, İsveç’in Göteborg kentinde Araştırmacı gazeteciler Derneği’nin düzenlediği konferansa sürgünde bulunduğu Rusya’dan video bağlantısı ile katıldı.

Snowden, istihbarat örgütlerinin telefon trafiği ve bilgisayarların hacklenmesi yoluyla araştırmacı gazetecileri ve kaynaklarını izlediğini belirterek ‘‘İstihbarat örgütlerinin radarına takılmak için belli bir kişiyle röportaj yapmak yeterli. İstihbarat örgütünün herhangi bir sızıntıdan sonra ilk baktığı şey gazetecinin kim olduğudur’’ dedi. Edward Snowden’a göre istihbarat örgütleri sızıntının kaynağını tespit edebilmek için gazetecinin ilişkiye girdiği bütün kişileri tespit edip, aile, yakın arkadaş ve bilinen ilişkilerini eledikten sonra geriye kalan kişi yada kişileri sızıntının kaynağı olarak görüyor.

Telefon trafiğini dinlemek ya da elektronik postaların içeriğini okumanın mutlaka gerekli olmadığını belirten Snowden ‘‘Kimin, kiminle, ne zaman görüştüğünü yani meta datayı elde etmek yeterlidir. Gazeteciler iletişimlerinde sadece ne konuştuklarına değil, kiminle de konuştuklarına dikkat etmeli. Her hangi bir bilgi bir şeyleri açık edebilir. Gazetecilerin nasıl hacklendikleri herkesin bildiği bir şey. Bunun cevabı e-posta. Gazeteciler aldıkları e-postalara hiçbir zaman güvenmemeli. Tamamen masum görünen ekli bir pdf dosyasını açmak hacklenmek için yeterli” diye konuştu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Edward Snowden: Araştırmacı gazeteciler hackleniyor" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete