Bu da 'Karataş yalanı'

Eşinden şiddet gören kadını TV’de azarlayan ilahiyatçı Karataş, konuyu haberleştiren BirGün gazetesini yalanladı. Kadını hedef alan sözlerin yer aldığı görüntüler BirGün tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.
‘Sahur programından şiddet gören kadınlara tavsiye: Abartmayın!" başlığı ile BirGün muhabiri Demet Sargın imzasıyla önceki gün yayımlanan haberde ilahiyatçı ve televizyon programcısı Mustafa Karataş tarafından yalanlandı.

Karataş’ın yalanlaması üzerine söz konusu ifadelerin yer aldığı video gazetenin internet sitesi tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Bir televizyon kanalında yayımlanan ‘Sahur ve iftar vakti’ isimli programa telefonla katılan ve eşinden şiddet gördüğünü belirten kadına ‘size bu dünyada da ceza lazım, abartmayın…’ gibi ifadelerle yanıt veren Karataş böyle bir durumun olmadığını öne sürerek haberi yapan gazeteyi hedef gösterdi.



Karataş, söz konusu programda haberde bahsi geçen bir ifadeyi kullanmadığını iddia ederek sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bir mesaj yayımladı. Bu mesajın üzerine BirGün gazetesi ise Karataş’ın ifadelerinin yer aldığı videoyu kamuoyuyla paylaştı. Videoda ise Karataş’ın eşinden şiddet gördüğü kadına yönelik sert ifadeleri net biçimde görülüyor.

CEZA LAZIMMIŞ!

İzleyicinin "6 yıllık evliliğim var ve sürekli şiddet görüyorum. Defalarca boşanma kararı aldık. Bu sebeple sürekli annemlere gidip geliyorum. 1 kızım var. Bu sebeple eşimden boşanmıyorum. Eşimin söz vermeleri üzerine geri dönüyorum. Şiddetten dolayı 6 aylık bebeğimi kaybettim. Bunun öteki dünyada cezası nedir" demesi üzerine Karataş şiddet nedeniyle bebeğini düşüren kadına, "Evcilik oynuyorsunuz. Öbür dünyaya gitmeden size bu dünyada ceza vermek lazım" ifadelerini kullanıyor.

25 yaşında olduğunu söyleyen genç kadın, ara ara şiddetten kaçmak için annesinin yanına sığındığını söyleyince de Karataş şu sözlerle kadını azarlıyor: "Annenin evine ne gidiyorsun! Annende de suç var. Ben olsam annenin yerinde 'Gelme git. Senin yerin kocanın yanı' derim. Sen annene güveniyorsun. Eşin şiddet uyguluyorsa onu annesi babası ikaz etsin. Kulağını çeksin, kol kırılır yen içinde kalır. Bırakın boşanmayı. Annene babana da söyle sen gelince seni kovsunlar. Ufak şeyleri büyütürsen olmaz. Bazı şeylere katlanacağız, tahammül edeceğiz"

DİNE SIĞINDI

Karataş, sözlerini haber yapan BirGün gazetesini eleştirirken dine sığınmayı da ihmal etmedi. Karataş'ın haberle ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesaj ise şöyle: Kadınları hakkını 13 yıldır ekranlarda ve her zaman koruyup öne çıkartıyoruz, seyirciler biliyor. Yapılan yalan haberler dine yönelik.

Kaynak: Birgün

    :

    :

    :

    :

    "Bu da 'Karataş yalanı'" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete