Dünyaca ünlü yıldızı kene ısırdı

Pop ve rock müziğin asi kızı Avril Lavigne'in kene ısırması sonucu 5 ay komada kaldığı ortaya çıktı.
Ünlü yıldız Avril Lavigne kene kabusu yaşadı. Tam 5 ay boyunca yatalak bir şekilde hiç kıpırdamadan yatmak zorunda bırakan Lyme Hastalığı'na dönüşen kene ısırığını “Konuşamıyordum, hareket edemiyordum. Öleceğim sandım” diye anlattı.

YATAĞA HAPSETTİ

Önceleri hiç dışarıya çıkmak istemeyen, ondan sonra da bedensel olarak da hareket edememeye başlayan Avril’i esir alan Lyme hastalığı, kene ısırığından kaynaklanıyor. Kene ısırdıktan 10 yıl sonra bile önce depresyona sokan sonrasında sinir sistemini çökerten Lyme, kısa sürede Avril Lavigne’yi adeta yatağa hapsettiği öğrenildi. 

KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKTI

Başta eşi Chad Kroeger olmak üzere ailesi ve arkadaşlarının Kanada’da her zaman yanında olduklarını, sosyal medya sayesinde hayranlarından da çok destek gördüğünü söyleyen Avril, bu ilgi ile karanlıktan aydınlığa çıktığını belirtiyor. Fanlarının güzel mesajları ve videolarının kendisin çok mutlu ettiğini söyleyen Avril, şu anda yüzde 80 oranında iyileşmiş.

Lyme hastalığı nedir?

Kene ısırığı ile insana geçen bir virüsle kendini gösteren bir hastalık türü Lyme. Bulaştıktan sonra kendini farklı farklı biçimlerde gösteriyor.

Deri, merkezi sinir sistemi, göz ve kalp gibi organları etkisi altına almaya başladı zaman önce halsizlik ve yorgunluk yapmaya başlıyor. Fark edilmez ve tedavisi gecikirse felce kadar götürebiliyor.

Antibiyotiklerle tedavi edilebilen lyme hastalığı, sinir sistemini etkilediği için bazen de psikoloji hastalıklara ve sinirlilik haline yol açabiliyor. Bu durumlarda ne zaman ortaya çıkacağı belli olmayan depresyonla kendini göstermeye başlayan lyme hastalığı, diğer psikolojik hastalıklarla belirtileri yakın olduğu için geç fark edilebiliyor.

Ayrıca lyme hastalığının kansere neden olduğu da rastlanan bulgular arasında.Tüm bu nedenlerden dolayı özellikle bahar aylarında kene ısırıklarına çok, ama çok dikkat etmek gerekiyor.

    :

    :

    :

    :

    "Dünyaca ünlü yıldızı kene ısırdı" hakkında Tweetler

    DİĞER MAGAZİN HABERLERİ