close

Fransız aktris o ödülü Suudi prense de verildiği için reddetti

Fransız aktris Sophie Marceau, ‘Légion d’Honneur’u Suudi prense de verildiği için reddetti
Fransız aktris Sophie Marceau, ülkesinin onur ödülü ‘Légion d’Honneur’ü, Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Nayif’e de ‘terörizmle mücadele’ nedeniyle verildiği için reddetti.

Bundan bir hafta önce, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ülkesini ziyarete gelen prens Muhammed bin Naif’e sessiz sedasız onur nişanı vermiş, Versay Sarayı’ndan prensin ziyaretine dair hiç fotoğraf yayınlanmamıştı.

Suudi resmi haber ajansı SPA’nın prense Légion d’Honneur’ün verildiğini duyurmasıyla Fransa ‘karışmış‘; insan hakları ihlalleriyle bilinen bir ülkeye ödül verilmesi tepki çekmişti. İki ülke arasında artan ekonomik ilişkiler ve zaman zaman Suriye krizinde benzer tavır almaları ödülün verilmesindeki neden olarak görülmüştü.

Fransız aktris Sophie Marceau, attığı bir tweetle, kendisine de layık görülen ödülü reddettiğini duyurdu. Marceau, tweetinde “İşte Légion d’Honneur’ü reddetme nedenim” diye yazdı.



Marceau’nun paylaştığı tweette, Le Monde’un bir haberi, “Suudi veliaht prensi için Légion d’honneur. Geçen sene ülkesinde 154 idam gerçekleşmişti” yazıyordu.



Kaynak: Dünya

    :

    :

    :

    :

    "Fransız aktris o ödülü Suudi prense de verildiği için reddetti" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete