Belgesele sansür kitaba yasak

Geri çekilme ve çözüm sürecini anlatan ‘Yaralı Yonca (Nefala Birîndar)’ adlı kitapta engellemelerle karşı karşıya.
‘Bir Gerilla Belgeseli: BAKUR’ filminin İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösteriminin iptalinin ardından geri çekilme ve çözüm sürecini anlatan ‘Yaralı Yonca (Nefala Birîndar)’ adlı kitapta engellemelerle karşı karşıya.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Gazeteci Faruk Balıkçı ile yönetmen-yazar Ruhi Karadağ imzalı kitabın tanıtım afişleri yasaklandı.

NUSAYBİN BAŞSAVCILIĞI'NCA TOPLATILMIŞTI

Balıkçı ile Karadağ’ın iki yıllık çalışması sonucunda ortaya çıkan kitabın tanıtımı ve sürecin değerlendirileceği panel için ilçedeki billboardlara asılan afişler, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca toplatılmıştı.

DİHA’nın haberine göre Sulh Ceza Mahkemesi, kitabın afişlerini‘örgüt propagandası’ gerekçesiyle yasakladı.


Karadağ: İktidar kendisinden başkasının konuşmasını istemiyor

Nusaybin dışında kitabı tanıttıkları hiçbir yerde böylesi bir engellemeyle karşılaşmadıklarını vurgulayan yazar Ruhi Karadağ,“Siyasi iktidar süreçle ilgili kendisinden başkasının konuşmasını istemiyor. Oysa sürecin sahipleri Kürt halkı ve dağdakilerdir. Bizim kitapla süreci anlattığı için rahatsız oluyorlar” dedi.

Yasak kararını ‘keyfi’ olarak niteleyen Karadağ,  “Sürecin duygularını anlattığımız için ve seçimlere denk geldiği için cezalandırmak istiyorlar” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Belgesele sansür kitaba yasak" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete