Günün Videosu

‘Bağımlılıkla Mücadele Derneği’ müdürü, hastalara tecavüz etmiş

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu Genel Müdürü İsmail Karakaş’ın bağımlı kadınları, “Cinsel ilişkiyle krizi atlatabilirsiniz” diyerek cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü.
Aracında uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle geçtiğimiz ocak ayında gözaltına alınan Karakaş, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Karataş’ın aracında yapılan aramaya da hakkında yapılan şikayetler neden olmuştu. Bir kişi, “Tedavi için başvurduk. Tedavi yerine, para karşılığı eroin ve hap verip oyaladı. Para aldığı halde tedavi merkezine bizi kabul etmedi” derken, bağımlı bir kişi de, “Kriz anımda eroin verip tecavüz etti” diyerek polise başvurmuştu.

Bunun üzerine Karakaş’ın işyeri ve aracında arama yapılmış,  çantasının gizli bölmelerinde ayrı ayrı poşetlenmiş kullanıma hazır 36 adet ‘beste’ tabir edilen eroin, yeşil ve kırmızı reçeteyle satılan 117 adet çeşitli ilaç ve bazı hastaların kimlikleri bulunmuştu. Karakaş’ın masasının altında ise bantla yerleştirilmiş bir ses kayıt cihazı yakalanmıştı.

‘NAMAZA GİTTİĞİMDE KOYMUŞ OLABİLİRLER’

Gözaltına alınan Karakaş, ifadesinde kendisine komplo kurulmuş olabileceğini belirterek, “Çantam hep masanın üzerinde durur. Bazen sigara için balkona, bazen namaz kılmaya gidiyorum, o zaman birileri koymuş olabilir” demişti.

Çantasındaki ilaçları da bağımlılar için taşıdığını söyleyen Karakaş,“İlaçları ise konferans ve toplantılarda bazı hastaların uyuşturcuyu bırakmak için bu ilaçları kullandığını, ancak bunların uyuşturucu içerdiğini ve kullanılmaması gerektiğini anlatmak için taşırım” diye konuşmuştu.

Karakaş’ın soruşturma dosyasına giren bu iddilara yenileri eklenince ortaya hayli karanlık bir tablo çıktı.

Savcılığın ifadelerini aldığı kurum çalışanlarından biri, “Kadınlara aşırı zaafı vardı. Tedavi için müracaat eden ve parası olmayan kadınlarla ilişkiye giriyor, erkek hastalardan bir yakınını ilişki için talep ediyordu. Kadın bağımlılara,‘Cinsel ilişki ile krizi atlatabilirsiniz’ diyerek onları kullanıyordu. Kendisini uyardık. ‘Bu özel hayatım, işinize bakın. Alan razı, veren razı, size ne’ derdi” dedi.

BAKANLIKLA PROJE BAŞLATILMIŞTI

UBAM ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü arasında da devlet ve millet işbirliğiyle Türkiye’de ilk defa uygulanacak bağımlılık rehabilitasyonu uygulaması için ortak proje başlatılmıştı.

KARDEŞİ İÇİN UBAM'I KURDU

UBAM Genel Müdürü İsmail Karakaş’ın işadamı olduğu, otomotivle uğraştığı ve kardeşini eroin bağımlılığından kurtarabilmek için Türkiye’deki ve dünyadaki yöntemleri birer birer araştırarak birikimini bu uğurda harcadığı öne sürüldü.

Kaynak: Hürriyet / Nurettin Kurt

    :

    :

    :

    :

    " ‘Bağımlılıkla Mücadele Derneği’ müdürü, hastalara tecavüz etmiş" hakkında Tweetler

    DİĞER KADIN HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete