Günün Videosu

Van'da her perşembe, toplu taşıma kadınlara ücretsiz

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, her perşembe kentli kadınlar için ücretsiz olan otobüsler ile yolculuk yaparak kadınların taleplerini dinledi.
Kadınların sosyal hayata katılımı için desteğini artıran Van Büyükşehir Belediyesi her perşembe kadınlar için toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı. Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ise ücretsiz olan otobüslerle seyahat ederek hem kadınlarla bir araya geldi, hem de otobüslerde yaşanan yoğunluğu gözlemledi.

Beraberindeki Edremit Belediye Başkanvekilli Nurhayat Çelik, HDP Tuşba İlçe Eş Başkanı Hatice Can ve kadın belediye meclis üyeleri ile birlikte Çarşı ve Edremit TOKİ güzergahında çalışan otobüs ile seyahat yapan Eş Başkan Hatice’ye kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

OTOBÜSLER YETMİYOR

Otobüs yolculuğunda kadınlar ile sohbet eden Hatice, yeni alınan otobüsler hakkındaki görüşleri dinledi. Otobüsleri beğendiklerini söyleyen ve Edremit güzergahında çalışacak olan otobüs sayısının arttırılmasını isteyen kadınlara Hatice, mevcut otobüslere talepler doğrultusunda yeni otobüs eklemesi yapacaklarını söyledi.

Her yıl otobüs sayısını arttırarak bu sorunu en aza indireceklerini belirten Hatice Çoban şöyle konuştu:

“Gelir düzeyi göz önüne alındığında her perşembe günü yaptığımız ücretsiz uygulaması çok önemli. Kentli kadınların büyük bir bölümü tüm ziyaretlerini perşembe günlerine alıyor, bu nedenle bir yoğunluk söz konusu ancak bu da yeni alınacak otobüslerle çözülebilecek bir durum. Otobüslerimiz halkımızın emeği ve parası ile alındı. Halkımızın belediyeye yaptıkları her ödeme onlar için hizmete dönüştü. Belediyemizin kaynaklarını halkımızın hizmetine sunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz.”

“KADIN ŞÖFÖRLER ÇOĞALSIN”

Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsler haftanın bir günü kadınlar için ücretsiz yapmasından dolayı Hatice Çoban’a teşekkür eden kadınlar, uygulama ile birlikte rahat bir şekilde yolculuk yaptıklarını ifade ettiler. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen kadın otobüs şoförleri uygulamasını da destekleyen kadınlar, kadın şoför sayılarının çoğaltılmasını istedileryerek. Hatice Çoban ise, kadın şoförler uygulamasının önemli bir ihtiyaç olduğunu, belediye olarak bu talepleri karşıladıklarını söyledi.

Kaynak: JINHA Haber Merkezi

    :

    :

    :

    :

    "Van'da her perşembe, toplu taşıma kadınlara ücretsiz" hakkında Tweetler

    DİĞER KADIN HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete