Günün Videosu

Sendika içinde kadına şiddet cezasız mı kaldı?

Tüm Bel­-Sen İzmir 1 ve 2 no'lu şubeler kadın komisyonu üyeleri sendika içerisinde kadın yönetici ve üyelere dönük şiddete karşı hiçbir cezai yaptırım uygulanmaması üzerine kamuoyuna açıklama yaptı.
İzmir Tüm Bel­-Sen 1 ve 2 No'lu şubelerin kadın komisyonu üyeleri 9 aydır sendikanın Ankara 1 No'lu ve İzmir 2 No'lu şubelerinde gerçekleşen kadına yönelik şiddet vakalarında, tüm iç hukuk yollarını tükettiklerini ne yazık ki, suçların tespit edilmesine rağmen hiçbir cezai işlem yapılmasını sağlayamadıklarını açıkladılar.

İzmir 2 No'lu şubede yönetim kademesinde bulunmuş Atilla Bingöl’ün yine sendika yönetim kademesinde yer alan bir kadın yöneticinin özel hayatını deşifre edip, dedikodusunu yaptığını ileri süren kadınlar, bunun takipçisi oldukları için kendilerinin de 'provokatör olmakla' suçlandığını belirttiler. Atilla Bingöl’ün şube disiplin kurulunda suçu sabit görülmesine rağmen herhangi bir cezaya çarptırılmadığını, genel merkezin de tavrının bu yönde olduğunu açıklayan kadınlar, kadınları yok sayan anlayışın sendikalarda olmaması gerektiğini ifade ettiler.

'ÜYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASINI TALEP EDİYORUZ'

Ankara 1 No'lu Şube’de de bir kadın üyeye yönelik şube başkanı Çetin Şener tarafından gerçekleşen şiddetin, tüm disiplin kurumlarında görüşülmesine rağmen cezasız kaldığını ifade eden kadınlar, ne yazık ki tüzükte yer alan "kadına yönelik şiddet ile mücadele"nin sözde kaldığını, şiddetin cezasız bırakıldığını açıkladılar. Sendikal hayatta da dışarıda olduğu gibi kadına yönelik şiddete sessiz kalmayacaklarını söyleyen Tüm Bel­-Sen’li kadınlar mücadeleyi bırakmayacaklarını açıkladılar. Açıklamanın ardından soruları yanıtlayan kadınlar “Atilla Bingöl’ün ve Çetin Şener’in üyeliğinin askıya alınmasını talep ediyoruz” dediler. 

Kaynak: Birgun / Gülsen Candemir

    :

    :

    :

    :

    "Sendika içinde kadına şiddet cezasız mı kaldı?" hakkında Tweetler

    DİĞER KADIN HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete