Zübeyde Hanım mezarının dibine tuvalet

Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir Karşıyakalılara emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım’ın mezarının başına gelmeyen kalmadı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir Karşıyakalılara emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım’ın mezarının başına gelmeyen kalmadı. Önce birçok suçun işlendiği yer haline gelirken şimdi de tam karşısına tuvalet yapılmasına karar verildi. 

AKP'Lİ MİLLETVEKİLLERİYAPIMI İÇİN UĞRAŞTI

Bu kez parkın içindeki cami cemaatinin isteği üzerine mezarın tam karşısında 4 metre yüksekliğinde tuvalet yapımına karar verildi. Konuyla ilgili mahalle sakinleri adına bilgi veren Meral Örüç şöyle anlattı: “Tuvalet ihtiyacı için önceki seneler belediye bir ilan astı ‘tuvaleti yeraltına taşıyacağız’ diye. AKP’li milletvekili adayları bu tuvaletin yapımı için uğraştılar.

İNTİKAM MESELESİ Mİ?

Oysa parkın başka noktaları var. Ne iştir ki şimdi tuvaleti Zübeyde Hanım’ın mezarının yanına 3 metre mesafeye koyuyorlar? Bunu anlamak mümkün değil. Belediye başkanına, derneklere, kuruluşlara müracat ettik, imza masası açıyoruz. Kayıtlarda yazılıdır: Atatürk annesini İzmir Karşıyakalılara emanet etti. Bu bir aymazlık değil, intikam meselesi gibi duruyor.” İmza masasını başlatacaklarını belirten mahalleliler kamuoyunun hassasiyetine güvendiklerini de belirtti.

Kaynak: Aydınlık /  Hayati Özcan

    :

    :

    :

    :

    "Zübeyde Hanım mezarının dibine tuvalet" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete