Günün Videosu

Hatay'daki füzeler gizemini koruyor

Hatay’da bulunan füze parçalarının sırrı araştırılıyor.
Savaş uçaklarında kullanılan AIM120 AMRAAM füzesine ait olduğu belirtilen ve Suriye sınırının Türkiye tarafında bulunduğu ileri sürülen parçaların fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı. Hatay'da bulunan füze parçalarının sırrı araştırılıyor.

Fotoğraflarda üzerinde AIM 120 C7 yazan füzenin seri numarası okunan metal parçalardaki elektronik devre dikkat çekti.

Suriye'nin 4 yıl önce Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E keşif uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye angajman kurallarını değiştirmiş, herhangi bir sınır ihlalinde hava aracının düşürüleceğini açıklamıştı. Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait Mi-8 genel maksat helikopteri ve Mig-23 tipi savaş uçağı uyarılmalarına rağmen sınır ihlalini sürdürmeleri üzerine F-16 uçakları tarafından düşürülmüştü.

Bölgeye geçen ağustos ayında gelen Rus Hava Kuvvetleri operasyonlarında sınır ihlalinde bulununca, Türkiye uyarıda bulunmuştu. 24 Kasım 2015 tarihinde ise Suriye tarafından gelen ve 5 dakika boyunca uyarılan uçak sınırımızı ihlal edince, bölgedeki F-16 atış yaparak uçağı düşürmüştü. Uluslararası havacılık kurallarına göre bu çağrılara cevap vermeyen uçağın Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Sukhoi Su-24 olduğu ortaya çıkmıştı. Bu olay iki ülkeyi ciddi bir krizin eşiğine getirmişti.

Uzmanlar, sosyal medyada paylaşılan AIM120 AMRAAM füzesine ait metal parçaların Rus uçağını vuran füzeye ait olabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Hatay'daki füzeler gizemini koruyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete