2 profesör, tutuklu öğrenciler için cezaevi önünde ders verdi

Tutuklu öğrencilere dikkat çekmek amacıyla Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Özgen ile Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatma Gök, Bakırköy Kadın Tutukevi önünde ders verdi.
Eğitim politikaları konusunda uzman olan Gök, öğrencilere kadınların eğitim sistemi ile ilgili nasıl bir karmaşık ilişki içinde bulunduklarına dair bir ders verdi. Özgen is,e temsili olarak yoklama aldı. Yoklamada Bakırköy Kadın Tutukevi’nde tutuklu bulunan öğrencilerin isimlerini okuyan Özgen’e, derse katılan öğrenciler ‘burada’ diyerek cevap verdi.

“Havuz medyası kimin tutuklanacağını ağzından kaçırabiliyor”

Dersten sonra, ‘Tutuklu Öğrencilere Özgürlük’ yazılı pankartı açan grup slogan attı. Yapılan basın açıklamasında da, her geçen gün tutuklu öğrenciler listesinin güncellendiği belirtilirken, “Hızlarına yetişemediğimiz de oluyor. Daha gözaltı işlemleri sürerken havuz medyası kimin tutuklanacağını ağzından kaçırabiliyor. Tutuklanmak için özel bir sebebi olmasına da gerek yok. Herhangi bir ihbar içerikli e-mail dahi ihbar edilen kişinin tutuklanması için yeterli.“ denildi.

“Onların gidemediği dersleri buraya getirdik”

Açıklamada, “Öğrenciler sebepsizce tutuklanırken, yaşadıkları en büyük mağduriyetin öğrenim haklarının kısıtlanması veya ellerinden alınması da oluyor. Derhal hepsine, tüm tutuklu öğrencilere özgürlük diliyoruz. Onların gidemediği dersleri buraya getirdik. Hocaları ve arkadaşları olarak cezaevlerindeki arkadaşlarımızla dayanışmayı büyütüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘İçeride dışarıda hücreleri parçala’ sloganı atan öğrenciler daha sonra cezaevi önünden ayrıldı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "2 profesör, tutuklu öğrenciler için cezaevi önünde ders verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete