Numan Kurtulmuş’u sıkıştıran iddia!

TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmeleri, Deniz Gezmiş’in doğum günü ve Necmettin Erbakan’ın ölüm yıldönümüne denk geldi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de görüşmeler sırasında, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ile ilgili ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Özel, AKP’nin Erbakan’ın hapis cezasını ev hapsine çevrilmesi karşılığında Kurtulmuş’un genel başkan adayı gösterilmediğini öne sürdü. Kurtulmuş ise böyle bir şeyi ilk kez duyduğunu söyledi.

Genel Kurul’da AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Deniz Gezmiş’in idamı ile ilgili söyledikleri ortalığı karıştırdı. CHP’liler Erbakan üzerinden AKP’lilere yüklendi. AKP’li Turan, “Gezmiş’in idam kararını veren mahkeme. Ancak uygulanması için Meclis’in onayı gerekiyor. 30’dan fazla CHP’li vekilin evet oyu var. 100’den fazla vekil de katılmamış. Dolayısıyla o zaman ki CHP’li vekiller bu kadar hassas olsalardı bugün Deniz Gezmiş asılmamış olurdu” dedi.

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Tarihi bilgi eksiklikleri var. Orada İsmet İnönü’nün rolü önemlidir. O gün yoklamaya girmeyenler, çok kısa süre sonra partiden ayrılıp bambaşka bir partiye geçmeleri söz konusudur. CHP grup tavrında hiçbir sıkıntı yoktur” dedi. Özel sözlerine şöyle devam etti:

“Bundan besleniyorsanız eğer o zaman Numan Kurtulmuş’a bizzat sataşıyorum. Bugün Erbakan’ın ölüm yıldönümü ve Erbakan’a AKP’liler ‘Numan’ı genel başkan adayı yapma. Başka düşük profilli bir aday yap. O durum da hapis cezanı ev hapsine çevirelim’ dendiğini siyaset arkadaşlarınız ile paylaşmıştınız. Burada tekrar paylaşmayı düşünür müsünüz?” dedi. Kurtulmuş ise “İlk defa sizden duyuyorum. Böyle bir konuyu hiçbir şekilde benim olduğum bir yerde dile getirilmedi. Benim fikirlerim bellidir. Her hangi bir şekilde hele idamlar üzerinden bir formül yapmayı asla doğru bulmam. Siyaseten şık bulmam” dedi.

Özel de karşılık olarak, “Biz Sayın Bakanın için de bulunduğu kademeye ve ne şartlarda bu kademeye geldiğini biliyoruz. Recai Kutan’ın bu konuda şahitliği olduğunu, kendisinin konuyu dile getirdiğini ve sizin de haberdar olduğunuzu biliyoruz. Ümit ederiz bu konu açıklığa kavuşur” diye konuştu.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Numan Kurtulmuş’u sıkıştıran iddia!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete