CHP'li gençlerden 'Cansel' eylemi

CHP Adana İl Gençlik Kolları üyeleri, Kayseri'de öğretmeninin tecavüzüne uğradıktan sonra intihar eden Cansel Buse ve kadınlara yönelik uygulanan şiddete dikkat çekmek için eylem yaptı.
CHP Adana İl Gençlik Kolları üyeleri, Barajyolu Gençlik Medyanı'nda düzenledikleri 'Kadına Şiddete Dur De', başlığı altındaki sinevizyon gösterimi sonrası basın açıklaması yaparak kadınlara yönelik uygulanan şiddete dikkat çekti.

Gerçekleştirilen eyleme CHP Adana Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz, Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz ve çok sayı da CHP'li katıldı.

CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz'ın gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması yaparak şu ifadeleri kuklandı:

"Türkiye son dönemlerde yaşanan olaylardan sonra neredeyse yaşanılmaz bir ülke haline gelmiştir.Ardı arkası kesilmeyen terör olayları,bombalar, her gün istisnasız gelen şehit haberleri ve bunlara bir de kadın cinayetleri eklenince isyan etmekteyiz.

Geçtiğimiz hafta Kayseri'de matematik öğretmeni tarafından cinsel istismara uğrayan 18 yaşındaki Cansel kızımız bu duruma iki gün dayanabilmiş ve babasınn tabancası ile intihar etmiştir. Bu bir intihar değil cinayettir.

Açık giymeseydi,dışarıda gezmeseydi...soruyorum size ne diyeceksiniz peki okula da mı gitmeseydi.Üstelik olayı okul idaresine bildirdiği halde önemsenmeyip üstü kapatılmaya çalışıldı.Bu ülkede kadına verilen değer  bu mudur? Daha ne kadar Özgecanlar,Canseller kurban edeceğiz.Daha ne kadar annelerin babaların gözyaşlarına tanık olmaya devam edeceğiz. Adaletin cezalarının yetersiz ve az olduğu ülkemizde iyi hal ve tahrik indirimlerinden yararlanarak elini kolunu sallaya sallaya dolaşan suçlulular her şeye kaldığı yerden devam mı edecekler.Ne yazıktır ki ülkemizde tecavüz eden değil tecavüze uğrayan kendini suçlu görüp intihar ediyor. AKP hükümeti döneminde 12 yılda kadına şiddet %1400 artmış ve 2002 yılından 2015 yılına kadar şiddet ve cinayetten ölen kadınlarımızın sayısı 5.406 ya ulaşmıştır.

Sadece 2015 yılının ilk on ayında 236 kadın öldürüldü. Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel şiddet raporuna göre Türkiye, kadın cinayetlerinde Avrupa Bölgesi Ülkeleri (41 ülke) arasında 13.sırada kadınların en temeli insan hakkı olan yaşam hakkı ellerinden alınırken ''fıtrat veya ''abartı'' denilen kadın cinayetleri tahrik, iyi hal, pişmanlık vb. gibi ceza indirimleriyle neredeyse ödüllendirme noktasına gelmiş durumda.

Hükümet buna ne zaman dur diyecek.Neden hala herhangi bir çalışması yok. Özgecan yasası çıkana kadar kadın cinayetleri durana kadar Susmayacağız,susturulmayacağız!"

Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li gençlerden 'Cansel' eylemi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete