MHP'den AKP'ye 'başkanlık' yanıtı

MHP: "Anayasa değişikliği tartışmalarını başkanlık sistemine endekslemesini doğru bulmuyoruz."
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, “MHP olarak Anayasa Komisyonu çalışmalarının sürdürülmesinden yanayız, ancak komisyonda AKP tarafından başkanlık sistemi üzerinde ısrarını, anayasa değişikliği tartışmalarını başkanlık sistemine endekslemesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Genel Kurul’da Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde konuşan Yalçın, başkanlık sistemine ilişkin bir araştırmaya işaret ederek, “ABD istisna olmak üzere başkanlık sistemi uygulayan birçok ülkenin gerek demokrasi gerek ekonomi gibi birçok gelişmişlik göstergelerinin dünya sıralamasında gerilerde kaldığı ortaya çıkmıştır” dedi.

Yeni anayasaya ilişkin de Yalçın, şunları ifade etti:

“MHP olarak Anayasa Komisyonu çalışmalarının sürdürülmesinden yanayız, ancak komisyonda AKP tarafından başkanlık sistemi üzerinde ısrarını, Anayasa değişikliği tartışmalarını başkanlık sistemine endekslemesini doğru bulmuyoruz. Temel hak ve özgürlüklerle ilgili, Türkiye’nin güvenliğiyle, birlik ve bütünlüğü ile ilgili başlıkların öncelikli olarak ele alınmasını öneriyoruz. AKP’nin önerdiği başkanlık sisteminde başkana yönelik yargı atamaları da dahil bütün yüksek kamu görevlilerine atama yetkisi düşünülmektedir. AKP’nin teklifi başkanlık sistemi açısından değerlendirildiğinde tam bir denetimsizlik ve tam bir dengesizlik yaratacaktır.”

    :

    :

    :

    :

    "MHP'den AKP'ye 'başkanlık' yanıtı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete