Yeni bir itibarsızlaştırma operasyonu yolda!

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra görev yeri 5 defa değiştirilen ve ardından açığa alınan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın avukatı Kemal Bayrak'dan çok önemli bir açıklama geldi.
"YENİ BİR ALGI OPERASYONUNA HAZIRLANIYORLAR"

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra görev yeri 5 defa değiştirilen ve ardından açığa alınan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın avukatı Kemal Bayrak'dan çok önemli bir açıklama geldi.

Ardıç'ın avukatı olan Bayrak, yazılı olarak yaptığı açıklamasında müvekkili Ardıç hakkında yeni bir algı operasyonu yapılacağını ve çok yakın zamanda bu algı operasyonunun hükümete yakın yayın organlarından servis edileceğini öne sürdü.

İşte "Basına ve Kamuoyuna Duyurumuzdur" başlığı altında üç sayfa olarak yayımlanan o açıklamadaki önemli bölümler:

" Bilindiği üzere 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmalarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatlar doğrultusunda İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Mali suçlarla Mücadele Şubelerince kolluk aşamaları gerçekleştirilmiştir. Bu şubelerin belirtilen soruşturmalar sürecindeki müdürleri olan, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ile eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı bizim müvekkilerimizdirler.

Bu soruşturmalardan sonra bilinen siyasi irade tarafından anayasa düzene ve hukuka karşı rüşvet ve yolsuzluğu korumak maksadıyla yetki ve sorumluluklarını suistimal ederek bazı faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

Yolsuzluk yapıldığına ve sistametik bir rüşvet çarkının düzeninin kurulduğuna dair çok deliller ortaya çıkmasına rağmen, siyasi iradenin en tepesi tarafından kamuoyuna deklare edilmesi sebebiyle de malum olduğu üzere proje mahkemelerin kurulmasıyla hukukun ayaklar altına alındığı süreçler yaşanmaktadır. Son süreçde 25 Aralık 2013 tarihli olan kısmı ile ilgili koğuşturmaya yer olmadığına dair karar verilerek, dosya kapatılmaya yeltenilmiştir.

Bu süreç, suç ve suçluların korunup kollandığı, fakat suça karşı mücadele etme görevini ifa eden yargı ve yargının talimatlarıyla hareket ederek kamu görevinin icaplarını yerine getiren bir kısım kamu görevlilerinin itibarsızlaştırıldığı bu dönem olmuştur. Binlerce hakim ve savcı sürgün edilerek ve ellerinden yetkileri alınarak pasivize edilmiş, bunun yanında onbinlerce kolluk görevlisi hakkında uygulanan tasfiyelerle sürgün edilmiş, en kritik noktalarda görev yapan uzman emniyet görevlileri usulsüz ve hukuka aykırı soruşturmalar ile açığa alınmış ya da meslekten ihraç edilmişlerdir.

Türk ve dünya devletlerinin tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan iftira ve suç uydurtmalarla haklarında adli soruşturmalar başlatılmış, bir kısmı "Proje mahkemeler"ce tutuklanmıştır. Böylece yüzbinlerce adet mağduriyetler yaşatılmıştır. Halen devam eden vahşilikler ile hukukun ayaklar altına alındığı bir devri idrak etmekteyiz.

Bu cümleden olmak üzere müvekkilimiz olan ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü iken yolsuzluk operasyonunun akabinde üç ayrı vilayete beş defa "Sürgün" şeklinde sözüm ona tayin edilmiş, halende hukukun hiçe sayıldığı idari soruşturmalar süreci sonucunda hakkında açığa alınma işlemi gerçekleştirilmiştir. Ancak bununla yetinmeyerek müvekkilim olan Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç bey ile ilgili olarak itibarsızlaştırma çalışmalarının yapıldığını müşahede etmekteyiz. Şuan için doğruluğuna ve kaynağına mutlak surette kesin olarak itibar edilen güvenilir dört ayrı kaynaktan edindiğimiz bilgilere göre sözüm ona; müvekkilimiz Nazmi Ardıç beyin emniyet teşkilatında yasa dışı bir örgütlenmeyi ortaya çıkaran söz de soruşturmada ! İtirafçı olduğu, gizli tanıklık yaptığı yönünde maksatlı dedikodular üretilmeye çalışıldığı ortaya çıkmıştır. Bu yönde yakın zamanda kamuoyunda "Havuz Medyası" olarak isimlendirilen bazı basın organlarında da yayınlar yapılarak itibarsızlaştırma faaliyetlerinin derinleştirileceğine dair kaynağına güvenilir bilgiler tarafımıza intikal etmiştir..."














    :

    :

    :

    :

    "Yeni bir itibarsızlaştırma operasyonu yolda!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ