close

Vatandaş suya battı, Topbaş'tan haber yok

Susuzluk sıkıntısı çeken İstanbul'da yaz yağmurları ortalığı perişan etti.Kısa süre yağmur, caddelerin sularla taşmasına neden olurken Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan , herhangi bir açıklama gelmemesi tepkiyle karşılandı.

İstanbul susuzluktan kırılıyor, yağmurlar mega kenti perişan ediyor, belediye otobüsleri birer ölüm makinesine dönüşüyor, AKP iktidarının yerel yönetimlerdeki cilalı imajı tek tek dökülüyor. Yerel seçimden önce belediyecilik projelerini anlatmak için hiçbir fırsatı kaçırmayan Kadir Topbaş ise neredeyse nisan ayından bu yana ortalıkta gözükmüyor. İstanbullu doğal olarak soruyor: Neredesin Kadir Topbaş? Bu büyük kette yaşananlara verecek bir cevabın yok mu?

istanbul’­da ön­ce­ki gün ara­lık­lar­la sü­ren sa­ğa­nak ya­ğış, ye­rel yö­ne­tim­de 20 yıl­dır ik­ti­dar olan AK­P’­nin ‘çağ­daş be­le­di­ye­ci­li­k’ id­di­ası­nı yer­le bir eder­ken, kö­tü be­le­di­ye­ci­li­ğin fa­tu­ra­sı va­tan­da­şa çık­tı.

CADDELER SULAR ALTINDA

Ge­ce geç sa­at­ler­de ani­den bas­tı­ran yağ­mur ne­de­niy­le Bay­ram­pa­şa Ko­ca­te­pe Ma­hal­le­si­’n­de bu­lu­nan Şe­hir Par­kı Cad­de­si su­lar al­tın­da kal­dı. Olu­şan su bi­ri­kin­ti­sin­de ka­lan iki araç it­fa­iye ekip­le­ri ta­ra­fın­dan kur­ta­rıl­dı. Be­le­di­ye ekip­le­ri, su bi­ri­kin­ti­le­ri­ni tah­li­ye et­mek için yo­ğun ça­ba sarf et­ti. Ekip­ler rö­gar­la­rı aç­mak için su bi­ri­kin­ti­le­ri­nin içi­ne gi­rdi.

FERİBOTLA MI GİDELİM?

Öte yan­dan, ara­cı­nın mah­sur kal­dı­ğı­nı söy­le­yen bir va­tan­daş be­le­di­ye ekip­le­ri­ni suç­la­dı. Söz­lü tar­tış­ma kı­sa sü­re­de su­yun için­de yum­ruk­laş­ma­ya dö­nüş­tü. Ba­zı va­tan­daş­lar olu­şan su bi­ri­kin­ti­si­ne tep­ki gös­te­re­rek, “Biz na­sıl ge­çe­ce­ğiz kar­şı­ya. Fe­ri­bot­la mı ge­çe­ce­ğiz. Her yağ­mur yağ­dı­ğın­da bu­nu ya­şı­yo­ru­z” de­di. İt­fa­iye ekip­le­ri olu­şan su bi­ri­kin­ti­sin­de ka­lan araç­la­rı kur­ta­rır­ken, be­le­di­ye iş­çi­le­ri de su­la­rı tah­li­ye et­ti. (EIK)

    :

    :

    :

    :

    "Vatandaş suya battı, Topbaş'tan haber yok" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete