​Türkmenler hâlâ kurtarılmayı bekliyor

Son bir haftadır sınırda ölüm-kalım savaşı veren Türkmenler hâlâ kurtarılmayı bekliyorlar.
IŞİD’in son bir haftadır Kilis sınırına yakın yerlerdeki köy ve kasabalara saldırı düzenleyerek ilerlemesine muhalifler de karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda yüzlerce kişinin öldüğü bildiriliyor. İki ateş arasında kalan Türkmen köylüleri ise Türkiye’den hâlâ yardım bekliyor.

IŞİD’in Suriye’nin Azez kentine bağlı Kilis sınırına yakın olan bazı köyleri ele geçirmesinin ardından muhalif gruplarla aralarında başlayan çatışmalar da arttı. Kilis sınırındaki onlarca köyde olduğu gibi nüfusunun yüzde 80′ni Türkmen olan 2 bin kişilik Barakaltı köyünde de endişeli bekleyiş sürüyor. Dün, Sözcü’nün de gündeme getirdiği olaya ilişkin henüz bir gelişme yaşanmadı.

“TÜRKİYE BİZİ ALSIN”

Barakaltı köylüleri çatışmaların başladığı sabah saatlerinde Türkiye sınırına geliyor. Çatışmaların sona erdiği gece saatlerinde ise tekrar köylerine dönüyorlar. Ölümcül “yolculuk” cuma gününden bu yana devam ediyor. Sınıra gelen ve Türkiye’ye girmek isteyen köylüler ise içeriye alınmıyor.

Telefonla görüştüğümüz Barakaltı köyü sakinlerinden Muhammet Hoca “Geçen haftadan beri  bombaların, mermilerin arasında Türkiye sınırı ile köyümüz arasında gidip geliyoruz. Türkiye bizi sınırdan içeriye soksun yoksa hepimiz öleceğiz. Hiç olmadı kadınlarımızı ve çocuklarımızı alsınlar. Perişan durumdayız” dedi.

CNNTÜRK CANLI YAYININA KATILDI

Muhammet Hoca, son olarak Cnn Türk canlı yayınına katılarak “gelişmeleri” aktardı. Sınırda son olarak bir Albay ile görüştüklerini belirten Muhammet Hoca “Bize ‘valiliğin kararı olmadan sizi içeriye alamayız’ dediler. Şu anda Kilis’in 8-10 kilometre doğusundayız” dedi.

YANDAŞA GÖRE SEÇİM YALANI!

Sınırdan gelen yardım çığlıklarına ise AKP’nin gazeteleri farklı bir yorum getirdi. Hayali diplomatik kaynaklar ile mülakat yapan bir muhabirin “Suriyeli Türkmenlerin Türkiye sınırında geçiş izni beklediklerine yönelik haberler, resmi kaynaklar tarafından net bir ifadeyle yalanlandı. Türk diplomatik kaynaklar, Seçim öncesi Türkiye karşıtı bir algı operasyonuna Türkmenlerin malzeme edildiğini söylediler” haberi bugünkü bazı yandaş gazetelerde yerini aldı.

Kaynak: Deniz Ayas/sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Türkmenler hâlâ kurtarılmayı bekliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete