Günün Videosu

​PKK sempatizanı doktorlar, yaralı askerleri tedavi etmedi mi?

Doğu ve güney doğudaki operasyonlarda yaralanan güvenlik güçlerine bazı doktorların sağlık hizmeti vermediği iddiaları, Meclis'te gündeme geldi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan  Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

DOKTORLAR, ASKERLERİ TEDAVİ ETMEMEK İÇİN USULSÜZ RAPOR MU ALDI?

Yönter; 28 Aralık 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lılarla girdikleri çatışmada yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi'nde acil olarak ameliyata alınan 2 güvenlik görevlisi için Diyarbakır Valiliği'nden doktor talebinde bulunulduğu, görevlendirilen 3 doktorun görevi kabul etmeyerek ameliyata girmemek için rapor aldıkları yönündeki haberleri hatırlattı.

DOKTORLARA HANGİ TEŞHİS İLE RAPOR VERİLDİ?

"Doktorların rapor aldığı iddiası doğru mudur?" diyen Yönter, şu sorulara da yanıt istedi:

-Alınan raporlarda doktorlara konan teşhisler nelerdir?
-Raporların süresi ne kadardır?
-Raporu veren doktor hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturma hangi aşamadadır?
-Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lılarla girdikleri çatışmada yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi'nde acil olarak ameliyata alınan 2 güvenlik görevlisinin tedavi süreçleri tamamlanmış mıdır?
- Doktorların görevi kabul etmemesi üzerine soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma için atanan muhakkikin doktorların aldıkları raporlara ilişkin bir usulsüzlük görmediğini belirttiği doğru mudur?

PKK SEMPATİZANI DOKTORLAR GÖREVDEN ALINACAK MI?

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter; “Görevi kabul etmeyerek ameliyatlara girmemek için rapor aldıkları iddia edilen doktorların emniyet ve istihbarat kaynaklarında terör örgütü sempatizanı olduklarına dair herhangi bir istihbari bilgi mevcut mudur? Mevcutsa doktorlar hakkında bu konuda da yürütülen bir soruşturma var mıdır? Güneydoğu’daki kamu kuruluşlarında görev yapan terör örgütü sempatizanı kamu görevlileri hakkında açılan soruşturmalar var mıdır?" sorularına da yanıt istedi.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​PKK sempatizanı doktorlar, yaralı askerleri tedavi etmedi mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete