Parisi kana bulayan terörist Türkiye’ye giriş yaptı mı?

Paris’i kana bulayan terör saldırılarının ardından Türk hükümet yetkililerinden çarpıcı açıklamalar geldi.
Reuters ve AFP'ye konuşan hükümet yetkilileri şunları söyledi:

Paris saldırısının şüphelilerinden birinin (Ismael Omar Mostefai) 2013'te Türkiye'ye girdiğini teyit ediyoruz, ülkeden çıkışına dair bir kayıt yok.

Fransız otoritelerine bu kişi hakkında Aralık 2014 ve Haziran 2015'te iki kez bilgi verildi ancak geri bildirim alınamadı.

Bilgi talebi sadece Paris saldırılarından sonra geldi.

Bu olay istihbarat paylaşımının ve etkili iletişimin önemini gösteriyor, Türk hükümeti müttefiklerinden bu konuda daha yakın işbirliği bekliyor.

AA: TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTIĞINA DAİR BİR KAYIT YOK

Anadolu Ajansı ise Paris'teki terör saldırısının şüphelilerinden Ömer İsmail Mustafa'nın 2013'te Türkiye'ye giriş yaptığına dair bir kaydın bulunmadığını bildirdi.

AA’nın resmi kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Fransız hükümeti, 22 Ekim 2014'te Türk makamlarından, 4 terör şüphelisi hakkında bilgi talebinde bulundu.

Fransız makamları tarafından araştırılmayan Ömer İsmail Mustafa'nın ilgili 4 şüpheli ile hareket ettiğinin tespit edilmesi üzerine konu hakkında Fransa'ya, Aralık 2014 ve Haziran 2015'te yazı gönderildi. Ancak Türkiye, Fransız yetkililerden bu bilgi paylaşımına yönelik geri dönüş almadı.

Fransa, Türkiye'nin kendi imkanlarıyla tespit ettiği Ömer İsmail Mustafa hakkında, Paris saldırılarından sonra bilgi talebinde bulundu. Aralık 2014 ve Haziran 2015'te gönderilen yazılara ise hala yanıt verilmedi.

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Parisi kana bulayan terörist Türkiye’ye giriş yaptı mı?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete