Türkiye uyardı Fransa yanıt vermedi

PARİS’teki terör saldırısının şüphelilerinden Ömer İsmail Mustafa’nın, 2013 yılında Türkiye’ye İstanbul’dan giriş yaptığı, ancak çıkış kaydının ise bulunmadığı ortaya çıktı.
Türkiye, Mustafa ile ilgili Fransa’dan bilgi istemiş, ancak yanıt alamamış.  Fransa pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan Mustafa’nın daha sonra Gaziantep’e gittiği, kaçak Suriye’ye geçtiği belirtildi.

Türkiye ile Fransa arasında, IŞİD’e katılanlar konusunda ilk somut adım 2014 yılında atıldı. Türkiye-Fransa arasında IŞİD’e katılan ve Türkiye’yi güzergah kullananlarla ilgili anlık istihbarat paylaşımına başlandı. Fransa birimleri, 22 Ekim 2014’te Türk makamlarıyla 4 terör şüphelisinin ismini paylaşarak bilgi talep etti.


Türk istihbaratı da “Türkiye’ye giriş yapan Ömer İsmail Mustafa ile ilgili terör kaydı bulunup bulunmadığını” sordu. Aralık 2014 ve Haziran 2015’te Mustafa ile ilgili 2 kez bilgi gönderilmesine rağmen Fransa’dan  bir yanıt gelmedi. Paris’teki saldırıların ardından Fransa, 2 canlı bomba eylemcisinin üzerinden Türk pasaportu çıktığını da Türkiye’ye iletti. 

SIĞINMACILAR TÜEKİYE'YE GİRDİ

Stade de France bombacılarından biri olan ve 3 Ekim’de Bodrum açıklarındaki Yunan adası Leros’a ulaşan mülteciler arasına karışarak AB ülkelerine girdiği ortaya çıkan Ahmed el Muhammed ile ilgili de Türkiye inceleme başlattı.
İncelemelerde Muhammed’in, Türkiye’ye 2015’te Suriyeliler arasında giriş yaptığı, ardından da herhangi bir kaydının bulunmadığı, kaçak yollardan Yunan adasına geçmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye uyardı Fransa yanıt vermedi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete