Marmara'da 3 deprem!

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4 büyüklüğünde deprem İstanbul'da hissedildi.
Marmara Denizi'nde saat 17.45'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

AFAD - Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, 4 büyüklüğündeki merkez üssü Marmara Denizi olan deprem 6.99 kilometre derinlikte meydana geldi. Kandilli Rasathanesi Marmara Denizi'ndeki depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı. İstanbul'daki vatandaşları bazıları depremi hissettiğini belirtirken, bazı vatandaşlarda hissetmediği söyledi.

AFAD daha sonra Marmara Denizi'nde saat 18.36'da da 3 büyüklüğünde ve saat 19.04'de 3.5 büyüklüğünde birer deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Yapılan açıklamada deprem 8.25 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

EN YAKIN İLÇELERE

AFAD depremin en yakın 5 yerleşim yerine uzaklığı şöyle sıralandı:

İSTANBUL AVCILAR - 19.06 km

İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE - 20.21 km

İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE YAKUPLU - 21.23 km

İSTANBUL BAHÇELİEVLER - 21.66 km

İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE BEYLİKDÜZÜ - 21.79 km

3.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

AFAD, saat 17.45'te meydana gelen depremin ardından, saat 18.36'da 3.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Merkez üssü yine Marmara Denizi olan deprem, yerin 8.45 kilometre derinliğinde meydana geldi.

TEKİRDAĞ'DAN DA HİSSEDİLDİ

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, Tekirdağ'dan ve Çorlu İlçesi'nden de hissedildi.

Saat 17.45'te meydana gelen deprem, İstanbul'un yanı sıra Marmara Denizi'ne kıyısı olan Tekirdağ'dan ve ilçelerinden de hissedildi. Depremi hissedenler kısa süreli korku yaşarken, bazıları işyerlerini terk ederek sokaklara çıktı.

Depremle işyerini terk eden Çorlulu esnaf Şükrü Vatansever, "Depremi hissettim, biraz salladı. Korkarak hemen dışarıya çıktım" dedi. Sarsıntı nedeniyle can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.

    :

    :

    :

    :

    "Marmara'da 3 deprem!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete