Okul öncesi çocukları medreseye!

Okul öncesi çocuklarına medrese eğitimi veren merkez açıldı.
AKP’nin 4+4+4 sistemiyle başlattığı, eğitimde gericileşme süreci meyvelerini vermeye başladı. Bartın'da faaliyet gösteren Vuslat Derneği, okul öncesi çocuklara dini eğitim veren Sıbyan Mektebi açtı. Kavaklı Mahallesi İtfaiye Caddesi'nde faaliyet göstermeye başlayan “Mavi Boncuk Sıbyan Kursu”nun bu merkez için Bartın Valiliği'nden izin alınıp alınmadığı ise bilinmiyor.
Bartın Vuslat Derneği’nin sosyal medyada paylaştığı bazı fotoğraflarda Sıbyan Mektebine giden küçük yaştaki çocukların cübbe ve sarıklarla, rahle üzerinde medrese benzeri eğitim almaları dikkat çekti.

Bartın Vuslat Derneği yöneticilerinin, daha önce MHP’li Belediye Başkanı Cemal Akın’ı da ziyaret ettiği, Akın’ın bu ziyarette, “Vuslat Derneği’nin belediyeyi ilgilendiren konulardaki ihtiyaçları doğrultusunda, gerekli desteği vermeye hazır olduklarını” söylediği öğrenildi.

TEVHİD-İ TEDRİSAT KANUNU İLE KALDIRILMIŞTI

Sıbyan mektepleri Osmanlı kent ve kasabalarında en yaygın eğitim-öğretim kurumlarıydı ve daha çok bir caminin ya da hayır kurumunun yanında açılırdı. Mahalle temelinde kurulduğu için mahalle mektebi de denen bu okullara başlama yaşı, ebeveyn ile hocanın kararına göreydi. 4 yaşında da 10 yaşında da başlanabilen okullarda, çocuğa ilk besmele öğretilir, sonraki günlerde ise bireysel metodlarla, elifba cüzünden Arap harfleri ezberlettirilirdi. Sıbyan mektepleri 1924'te Tevhid-i Tedrisat Kanunu'yla kaldırıldı.

    :

    :

    :

    :

    "Okul öncesi çocukları medreseye!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete