Muhalefetten Süleyman Şah operasyonuna ilk tepki

Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'na yapılan operasyonlara muhalefetten ilk youm geldi.
Milliyetçi Hareket Partisi il kongresine katılmak üzere karayolu ile Tokat’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bir otelde düzenlenen programda Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun yerinin değiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonla ilgili soruları cevapladı.

"FEVKALADE YANLIŞ BİR OPERASYON"

Yalçın, “Bize göre bu bir vatan toprağının terk edilip boşaltılmasından başka bir şey değildir. Yani hükümet oradaki tarihi bağlarımız olan bir toprak parçasını bırakıp terk etmek zorunda kalmıştır.

Sebep ne olursa olsun, risk ne olursa olsun, bu ülkenin silahlı kuvvetleri, bu ülkenin hükümeti bu toprağı korumak gibi bir mecburiyeti vardır.

Aklımıza bundan sonra her risk görüldüğünde, her sıkışıldığında hangi vatan toprağının sırada olduğu gerçeği geliyor. Bizi üzüntüye sevk ediyor. Fevkalade yanlış bir operasyon" dedi.

"ŞAH DEĞİL MAT OLDUK"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Süleyman Şah'a yapılan operasyonla ilgili, "şah değil mat olduk" ifadelerini kullandı.

Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi'nin yapılan bir operasyonla boşaltılmasına muhalefetten ilk tepki geldi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, operasyon 'şah değil mat olduk" diye değerlendirdi.

Tekin, "Operasyon 'Şah' değil 'Mat' operasyonu olmuştur. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Muhalefetten Süleyman Şah operasyonuna ilk tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ