Melih Gökçek’in gözü Ankara’nın ciğerlerinde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gözünü, Ankara’nın çiğerlerine dikti.
22 yıl önce Çankaya Belediyesi’nin kullanımına verilen ve halkın piknik yaptığı Ahlatlıbel tesislerini almak için Büyükşehir Belediyesi, Meclis kararı çıkarttı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Orası mahkemelik. Mahkeme sonuçlanmadan alamaz” açıklaması yaptı. CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Doğan Yılmazkaya da, “Büyükşehir orayı alıp ne yapacak ?’’ diyerek karara tepki gösterdi. Gökçek burayı daha önce de almak istemiş ancak mahkemeden ret cevabı almıştı. Dava, Yargıtay’da temyiz aşamasında bulunuyor.

Gökçek’in aldırdığı Belediye Meclis kararında, 1993’te devredilen araziyle ilgili olarak Çankaya Belediyesi’nin şartları yerine getirmedi öne sürüldü. Tesislerin “Yeşil dokunun düzenlenmesi, ağaçlandırma çalışmaları ve peyzaj projelerinin hazırlanması” gibi şartlarla verildiğini vurgulanan kararda, Çankaya Belediyesi’nin burada kurduğu kafeterya, atari salonu, halı sahalar, tenis kortları gibi işletmeler için izin almadığı öne sürüldü.

“ORAYA NE YAPACAKSIN?”

Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanı Doğan Yılmazkaya, “Hukuksuz işlem yapıyorlar. Yargıda olan bir konu hakkında böyle bir karar çıkarılamaz” dedi. “Gökçek öncelikle, oraya ne yapacağını açıklasın” diyen Yılmazkaya, şunları söyledi:

“Çankaya Belediyesi orayla ilgili şartlarını yerine getirmediler, diye gerekçe öne sürüyorlar. Öyle değil ama farz edelim ki şartlarını yerine getirmedi, o zaman neden ikaz etmedin, uyarmadın da alelacele el koymaya kalkışıyorsun? Bir oldu bitti peşindeler.. Burada, niyet önemli. Rekreasyon diyorlarsa, zaten orada bu yapılıyor.”

Kaynak: Ali Ekber Ertürk/Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Melih Gökçek’in gözü Ankara’nın ciğerlerinde" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete