​Koca şehir panik halinde...

Başkent Ankara'da pazar günü yaşanan ve 37 kişinin öldüğü terör saldırısı sonrasında Başkent, korkunun esiri oldu...
KARŞI GAZETE | ANALİZ

MECBUR OLMAYAN KIZILAY'A GİTMİYOR...


Beş ay içinde üç bombalı saldırı yaşanan Ankara'da hayat normale dönemiyor...

13 Mart pazar akşamı şehrin tam göbeğinde gerçekleştirilen saldırının bulunduğu ana yollar olaydan yaklaşık  24 saat sonra açılabilmişti...  Ancak o günden bu yana kimsenin yolu mecbur olmadıkça Kızılay ve civarına düşmüyor...

ARABASI OLANLAR METRO VE OTOBÜSLERE BİNMİYOR...

İnsanlar birbirlerinin yüzlerine bakmadan yollarda yürümeye çalışırken, polis sürekli kimlik ve araç kontrolleri yapıyor. Özellikle sırt çantası taşıyanları dikkatle izleyen Ankaralılar, metro dahil toplu taşım araçlarını da kullanmamaya çalıştığı için, trafik daha da  arttı...

BOMBALI SALDIRI PANİĞİ AVM'LERİ BOŞALTTIRDI...

Ankaralılar pazar gününden bu yana sosyal medya ve sohbet grupları aracılığıyla birbirlerini olası başka saldırılara karşı uyarmaya çalışıyor.

Panik halinde yayılan ve teyid edilmemiş mesajlar nedeniyle ilk toplu kriz bazı AVM'lerde bombalı eylem hazırlığında teröristlerin bulunduğu ihbarları üzerine salı günü yaşanmıştı... Her ihbarı titizlikle incelemeye çalışan emniyet güçlerinin söz konusu AVM'leri boşaltarak yaptığı aramalardan sonuç çıkmadığı ve ihbarların asılsız olduğu açıklandı.

KAYNAĞI BELİRSİZ MESAJLAR PANİK VE KORKU YARATIYOR

Ankaralılar arasında yayılan ve kaynağı belirsiz mesajlarda genelde  "polis ya da asker olan akrabam/ arkadaşımın akrabası uyardı... Tunalı, Bahçelievler, AVM'ler, Kızılay, metro ... gibi noktalarda saldırı olabilirmiş, dikkatli olun." deniliyor...

SOSYAL MEDYADA BUGÜN VE CUMARTESİ İÇİN YAPILAN UYARILAR KORKU YARATIYOR

Öte yandan patlamadan sonra ortaya çıkan ve ABD Büyükelçiliğinin 20 Mart pazar günü için kendi vatandaşlarına yönelik yaptığı uyarının ve benzerlerinin sıkça paylaşıldığı mesajlara dün de 19 Mart cumartesi ve bugün (17 Mart perşembe) için uyarılar eklenmeye  başlandı.

BÜYÜKELÇİLİK KAPANDI, PANİK ARTTI!

Bugünkü mesajın yayılmaya başlamasını takiben, Tunalı Hilmi Caddesi  civarında bulunan Almanya Büyükelçiliğinin güvenlik nedeniyle kapatılması ise Başkentlilerin günlerdir yaşadığı paniğin artmasına neden oldu.

ANKARA'YI KORKUYA TESLİM ETMEYİN!

Karşı Gazete olarak; terörün birincil amacının 'korku, panik, endişe yaratarak  sindirmek ve bezdirmek" olduğunu hatırlatıyor, 4 buçuk milyon insanın yaşadığı Başkent Ankara'nın korkuya teslim edilmemesi için kime görev düşüyorsa, herkesin derhal elini taşın altına sokması gerektiğini hatırlatıyoruz!

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Koca şehir panik halinde..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete