Kaçak Saray'a karşı muhtar

Erdoğan'ın kendisine konuşacak ortam oluşturmak için yaptığı iddia edilen her hafta gelenekselleşen muhtarlar toplantısına İstanbul'dan isyan geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın artık rutinleşen Kaçak Saray'da düzenlediği muhtarlar toplantılarını eleştiren İstanbul Yeşilköy Muhtarı Bülent Yurtsever, her hafta ‘Kaç- Ak Saray’ ile aynı saatte toplantı düzenliyor.

Muhtarlık odasında kurulan masalara çay ve simitler yerleştiriliyor. Burada yaklaşık üç saat boyunca mahalleli bir araya gelip sohbet ediyor ve mahallenin sorunlarını konuşuyor. Mönüde kuzu tandır yok.

Ama misafirler halinden gayet memnun. Kaçak Saray’da ne muhtarlığın ne de mahallelerin sorunlarının masaya yatırıldığını söyleyen Yurtsever, toplantı boyunca kimsenin söz alamadığına değiniyor.




Kaçak Saray’da muhtarlığın sorunlarının konuşulmadığını, parti propagandası yapıldığını savunan Yeşilköy Mahallesi Muhtarı şöyle devam ediyor:

“HER SALI GRUP TOPLANTISI YAPILIR GİBİ BİR TOPLANTI YAPILIYOR”

‘Saray’da kuzu yiyeceğime mahallemde simit yerim’

İşte bu sebeplerden dolayı saraya gitmeme kararı alan Yurtsever’in amacı aslında ‘Saray’a alternatif bir toplantı düzenlemek değil. “Saray’da kuzu tandır yemektense mahallelimle çay simit yerim.” diyen Yurtsever, bu hafta beşinci paralel toplantıyı düzenleyecek.

‘İlk 10 dakika ödenek sonra parti propagandası’

Yurtsever ‘Ak Saray’ muhtarlar toplantısının ilerleyiş şeklini şöyle anlatıyor:

“Erdoğan, ilk on dakika muhtarların ödeneklerini nasıl arttırdıklarını anlatıyor. AKP döneminde onlara yönelik yapılan değişiklikler sıralanıyor. Hemen ardından da toplantı parti propagandasına dönüşüyor.

Muhalefet partilerine eleştiriler getiriliyor. Erdoğan, son olarak da muhtarlardan burada konuşulanları mahalleliye anlatmasını istiyor. Bunun Türkiye’deki demokrasi yoksunluğundan kaynaklandığını düşünüyorum.”

Bülent Yurtsever’e göre Türkiye’deki en demokratik seçim mahalle muhtarlığı.

Kaynak: Meydan gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Kaçak Saray'a karşı muhtar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ