Kaç-Ak Saray'a ilginç savunma! Kamu yararı varmış...

Maliye Bakanlığı, Kaçak Saray ile ilgili dava açılmasını engellemek için çok ilginç bir yönteme başvurdu.
Maliye Bakanlığı, Ak Saray ile ilgili dava açılmasını engellemek için çok ilginç bir yönteme başvurdu.

4 oda ve baronun, davayı açabilmek için yüzbinlerce metrekarelik arazinin değerine karşılık gelen harç miktarını bulamayacaklarını bilen Bakanlık, mahkemeye gönderdiği dilekçede, AOÇ arazisinin değerinin tespit edilmesini ve buna göre eksik yatırılan harcın davacılardan istenmesini talep etti.

"DAVAYI YOKUŞA SÜRÜYORLAR"

Davayı açanlardan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Davayı yokuşa sürmek için bizden yüksek miktarlarda çıkacak harcın yatırılmasını talep ediyorlar.

Bu arazilerin taşıdığı değere herhangi bir fiyat biçilemez. Maliye Bakanlığı, AOÇ arazilerini kupon arazi mi sanıyor?” diyerek sert tepki gösterdi.

BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTTİLER

Ankara Mimarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Ankara Barosu’nun AOÇ arazinde inşaa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin açtıkları “Atatürk’ün vasiyetini ihlal” ve “müdahalenin men’i” davası açtı.

Mehmet Şimşek’in başında bulunduğu Maliye Bakanlığı avukatları, kaçak saraya karşı Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada bir talepte bulundu.

4 oda ve barodan, AOÇ arazisinin değerinin tespit edilip buna göre eksik yatırdıkları harcın istenmesini talep etti.

NE KADAR PARA O KADAR DAVA

Bakanlık avukatlarının, davada “müdahalenin men’i” talebinde de bulunulduğu gerekçesiyle, harç kanunundan hareketle böyle bir yönteme başvurmaları davayı açan 4 oda ve baroyu zora soktu.

Harçlar Kanununa göre, müdahalenin men’i talep edilen davalarda, ödenecek harç miktarı, arazinin değerine göre hesaplanıyor. Arazinin değeri ne kadar yüksekse, yatırılacak harç miktarı da o kadar yüksek oluyor.

"ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR AMA..."

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Maliye’nin bu talebine karşılık şunları söyledi:

“Davayı yokuşa sürmek için,bizden yüksek miktarlarda çıkacak harcın yatırılmasını talep ediyor.

Atatürk Orman Çiftliği Cumhuriyetin özgürlükçü değerlerinin,kamusal mekanıdır..Bu arazilerin taşıdığı değere herhangi bir fiyat biçilemez.

Maliye Bakanlığı, AOÇ arazilerini kupon arazi mi sanıyor?

Burada kaçak saray ve Ankapark gibi AOÇ’nin kuruluş ilkelerine aykırı bir şekilde, Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edildi. Atatürk Orman Çiftliğinde verdiğimiz mücadelenin de parasal karşılığı yoktur.

Tarihsel öneme sahip olan bu davanın esastan görülmesini, engellemeye yönelik bu girişimi kabul etmiyoruz.Tek gerçek vardır.

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde, Kaçak Saray yapılarak, Ankapark yapılarak Atatürk’ün vasiyeti ihlal edilmiştir.Bir kentin yeşil aksı katledilmiştir.Bize ait olan kamusal alan gasp edilmiştir.Mahkeme kararları uygulanmamıştır. Vergilerimiz bu hukuksuz yapıya harcanmıştır.Biz haklıyız ve bu davanın peşini bırakmayacağız. “

Kaynak: Asuman Aranca / Sözcü gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Kaç-Ak Saray'a ilginç savunma! Kamu yararı varmış..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete