Kaç-Ak Saray'a 75 bin Avro'luk...

Dudak uçuklatan harcamalarıyla gündeme gelen Kaç-Ak Saray hakkında yeni bir iddia daha...
Yapım sürecindeki hukuksuzluğu, yapım sonrasında ise ‘ultra maliyeti’ ile gündeme gelen KaçAk Saray’a ilişkin yeni bilgiler açığa çıktı. KaçAk Saray, sinema salonundan, şöminelere, buhar banyolarından, SPA’lara ve havuza kadar akla gelebilecek tüm lüksü barındırıyor.

FITRADI GİZLEYEMEDİ

“Kapitalizmin fıtratı Kaçak Saray’ı gizleyemedi’’ ifadelerini kullanan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “KaçAk Saray’ın gizlilik içerisinde olmasını isteyenler, KaçAk Saray’ın detaylarının internette dolaşmasına mani olamamış” dedi.

Candan, internete “AOÇ Başbakanlık Hizmet Binası referans” yazıldığında, AOÇ’de KaçAk Saray inşaatının belirli aşamalarında hizmet veren firmaların referans gösterirken, KaçAk Saray’a ilişkin bilgilere, projenin kesitlerine ve fotoğraflarına ulaşıldığını belirtti.

BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, 2 bin metrekare teraslı KaçAk Saray için “Saraycık”, Burak Erdoğan’ın gemisi içinde “gemicik” denildiğini anımsatan Candan, “Saraycığın inşaat alanı yaklaşık 15 bin metrekare. 15-20 odacık değil, bir saraycık var karşımızda. 15 bin metrekarenin proje maketleri ve görsellerden hesapladığınızda 2 bin metrekaresinin açık teras olduğunu görüyoruz. 2 bin metrekare terastan AOÇ’ye yukarıdan bakacak konutun toplam maliyeti 1,5 trilyon. Tamamen lüks bir israfla karşı karşıyayız. Madem milletin sarayı, o zaman açıklayın projeleri. Görelim lüks mü değil mi?” dedi.

KaçAk Saray’ın ‘ultra lüks’ bir yanı olduğunu dile getiren Candan, ‘’İçinde havuz, sinema salonu, SPA’lar, buhar odaları, hamamlar, jakuzi gibi özel banyoları bulunuyor. Yine tarafımıza iletilen bilgilere göre duvarları, tavanları varaklı süslemeli ve pirinç kaplama. Varak süsleme Osmanlı Saraylarında sıkça kullanılmıştı. KaçAK Saraycığın varakları altın olabilir mi? Odalarda şömineler olduğu söyleniyor” ifadelerini kullandı.

75 BİN AVROLUK HAVUZ

Havuzun mekanik aksamı 75 bin Avro Havuzun mekanik aksamının maliyetinin 75 bin avro civarında olduğunu söyleyen Candan şöyle devam etti:

“Gelen bilgiler arasında, konutta bulunan havuz birimi 400 metrekare yani 100 metrekarelik bir havuzdan bahsediliyor. Havuzun sadece mekanik aksamının 75 bin Avro olduğunu söyleyebiliriz. Hamam, SPA ve buhar odaları ve jakuzilerin birim metre kare maliyeti 3 bin avro.”

'Ak Saray'da havuz, SPA, hamam ve jakuzilerin metrekare maliyeti 3 bin Euro'












    :

    :

    :

    :

    "Kaç-Ak Saray'a 75 bin Avro'luk..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete