Kabataş faciasına 30 yıl hapis istemi!

Kontrolünü kaybetmesi sonucu Kabataş’ı savaş alanına çeviren otobüs kazasında savcı, otobüs şoförünün 35 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.
İstanbul Kabataş’ta  ikisi ağır 13 kişinin yaralandığı kazaya neden olan ve Kabataş’ı savaş alanına çeviren otobüs sürücüsü Eyüp Er hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet savcısı Hüseyin Kaplan tarafından hazırlanan iddianamede, Er’in, “Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURACAK ŞEKİLDE YARALANDI

Taraf Gazetesi'nden Aysun Yazıcı'nın haberine göre hazırlanan iddianamede, Er’in yaptığı feci kaza anlatılarak, mağdurların yaralanmaları sıralandı. Ağabeyi ve kuzenleriyle birlikte adalara gitmek için Kabataş’a giden ve kaza sırasında bacağından ağır yaralanan,  kaza sonrasında da, ayağında morarmalar oluşan ve damarlardan kan akışı sağlanamadığı için sağ bacağı diz altından kesilen Kübra Dere’nin ismi şikayetçi olarak yer aldı. İddianamede, 19 yaşındaki Dere’nin basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve hayati tehlike oluşturabilecek şekilde yaralandığı belirtildi.

TEK ŞÜPHELİ OTOBÜS ŞOFÖRÜ

İddianamede, 10 isim şikayetçi olarak sıralandı. Dosyada, tek şüpheli olarak da otobüsün şoförü Eyüp Er’in ismi yer aldı. Soruşturma aşamasında otobüs şoförü Er’den şikayetçi olan 9 kişinin talebiyle ilgili de,  “Mala zarar verme” ve “Taksirle yaralama” suçlamasından dava açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

ŞOFÖR ASLİ DERECEDE KUSURLUDUR

İddianamede, şoförün kazada asli kusurlu olduğu vurgulanarak,  “Kazaya neden olan bilirkişi kusur raporuna göre, şüpheli Eyüp Er’in asli derecede kusurlu olduğu, kazada başka kimsenin kusur ve ihlalinin bulunmadığı, ve şüphelinin atılı suçu işlediği anlaşılmakla…” ifadeleri yer aldı. Savcı Kaplan, Er’in “taksirle yaralama” suçunu düzenleyen TCK 89/4. Maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi.

60 SAAT BOYUNCA DİREKSİYON BAŞINDAYDI

Erguvan Şoförleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri yaptıkları skandal açıklamada, şoförün 60 saat boyunca direksiyon başında geçirdiğini iddia etmişti. Açıklamada, “Dinlenmeden fazla mesai yapılması kazalara sebebiyet veriyor. Kabataş’taki kazadan sonra  otobüs şoförü Eyüp Er ile telefonda görüştüm. Kaza yapan arkadaşımız son 72 saatin 60 saati direksiyon başında geçirdi. Dinlenmeden uzun süre çalıştı. Eğer dinlenmiş olsaydı tahmin ediyorum  bu kaza bu sonuçlara ulaşmazdı. Kendisi psikolojik tedavi almaya başladı ve kendisi artık bu işi yapmayı düşünmüyor” denmişti.

ŞOFÖR ER, “GECELERİ UYUYAMAZ OLDUM”

İETT’de 18 yıl otobüs kullandıktan sonra emekli olan ve 3 yıldır Otobüs A.Ş’de çalışan 54 yaşındaki Er ise yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Psikolojik destek alacağım. Her gece yaralanan insanlar için dua ediyorum. Tek dileğim yaralı kardeşlerimin bir an önce sağlıklarına kavuşması. Evden çıkacak durumda değilim. Hangi insan böylesi bir kazaya neden olmak ister. Çok üzgünüm. Kendimi, 20 yıllık meslek hayatımda ilk kez insanların yaralandığı bir kazanın içinde buldum. Evlat ve torun sahibiyim. Bir can bile incinsin istemem. Geceleri uyuyamaz oldum. Tam uykuya dalar gibi oluyorum, aklıma kaza anı ve yaralı kardeşlerim geliyor. Bu kez gözlerim açılıyor. İçime sıkıntılar doluyor. Herkesten çok özür diliyorum. İçimde yaşadığım acıyı tahmin bile edemezsiniz.” 

Kaynak: Aysun Yazıcı / Taraf Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Kabataş faciasına 30 yıl hapis istemi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ