İşte yeni Parti Meclisi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun PM listesini 23 kişi deldi; anahtar listedeki 5 MYK üyesi çizildi...
KARŞI GAZETE | ANALİZ

23 İSİM KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNİ  DELDİ...

İki gün süren CHP kurultayında 60 kişilik Parti Meclisi yeniden şekillendi. İlk gün Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen 248 delege, etkisini PM seçiminde de gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 104 kişilik anahtar listenin yanısıra; 52 kişilik maymuncuk liste hazırlamıştı...  İlk günkü genel başkanlık seçiminde  delegelerinin beşte birinin desteğini alamayan Kılıçdaroğlu'nun listesi de, sabaha kadar süren seçim sonunda delindi....

İLK SIRADA KADIN ADAY...

PM sonuçlarına göre en fazla oyu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke aldı. Böke'ye 691 delege destek verdi. Böke'yi 603 oyla hem İnce'nin hem de Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer alan eski İzmir milletvekili Erdal Aksünger izledi.

SAĞLAR, LİSTEYİ YİNE DELDİ...

Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise listeyi delerek,  595 oyla üçüncü oldu.


5 MYK ÜYESİ LİSTE DIŞI KALDI

MYK üyelerinden Gürsel  Tekin 86'ncı  (245),  Faik Öztrak  77'nci (259), Enis Berberoğlu  90'ıncı ( 241 ) , Seyhan Erdoğdu  97'nci (217 ), Nihat Matkap  67'nci (277) olarak listeye giremedi.

BEKAROĞLU DA  YOK

Geçen kurultayda da  Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nda yer alan ve kontenjan tartışmalarına neden olan  Mehmet Bekaroğlu ise maymuncuk  listede olmasa da yine aynı platformda şansını denedi ancak bu kez  378 oyla 12'nci sıraya düşerek  PM'ye giremedi.

Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Sencer Ayata ve Ercan Karakaş ise PM'ye adaylık başvurusu yapmadıkları için seçime katılmadı.


KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNİ KİMLER DELDİ?

Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, eski RTÜK üyesi Ali Öztunç, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz, Ergenekon mağduru Teğmen Mehmet Ali Çelebi,  İstanbul Milletvekilleri  Aykut Erdoğdu, İlhan Cihaner, Ali Özcan, Gamze Akkuş İlgezdi,  Kadir Gökmen Öğüt, eski Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Haluk Pekşen, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, eski Ordu Milletvekili İdris Yıldız,  Mehmet Yula,  Yaşar Seyman, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, eski Milletvekili Hakkı Akalın, Yıldırım Kaya ve Berhan Şimşek listeyi delerek PM'ye giren isimler oldu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "İşte yeni Parti Meclisi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete