Duruşması 320 saniye süren IŞİD militanı nerede?

Takas kuşkusu altında şimdiye kadar yapılan duruşmalarda SEGBİS’te hep bir arıza çıktı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

NİĞDE SALDIRISININ FAİLLERİ KAYIP OLDU


2014 yılında terör örgütü IŞİD’in ilk kanlı eylemini yaptığı Niğde’nin Ulukışla ilçesinde bir polis, asker ve bir sivilin hayatını kaybettiği; 9'u asker  18 kişinin  yaralandığı saldırınının faili 3 IŞİD'li kayıp...

TEKNİK AKSAKLIK MAZERET OLDU...

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ulukışla’da yakalananan sonra Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’ne konulan IŞİD militanlarının akıbetini Meclis gündemine taşıdı. "Musul'da rehin alınan 49 Türk vatandaşının bu militanlarla  takas  edildiği iddialarını hatırlatan Yüceer; "İlk duruşma Niğde’de görülmüş, sadece 320 saniye sürmüştü. Sadece tek bir sanığın ifadesinin alındığı mahkeme süresince SEGBİS üzerinden yargılama yapılmasına karar verilmişti. Tutuklu sanıkların görüntülerinin “flu” olmasından dolayı müşteki avukatları, sanıkların Niğde’ye gelmesini talep etmişti. Sonrasında teknik aksaklıklar yine devam etmişti." diye konuştu.

7 Ekim 2015’teki duruşmanın da SEGBİS sisteminde arızalar nedeniyle sağlıklı yapılamadığını hatırlatan Yüceer, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

TERÖRİSTLERİN AKIBETİ NE OLDU?

1- Niğde’nin Ulukışla ilçesinde bir polis ile bir astsubayımızı şehit eden, bir vatandaşımızı da öldüren teröristlerin akıbeti ne olmuştur?

2- Mahkeme süresince neden sadece bir teröristin ifadesi alınmıştır?

TEKNİK ARIZA NEDEN GİDERİLMİYOR?

3- Davanın 4 tutuklu sanığının 3 katil zanlısı SEGBİS’te neden görüntülenememiştir? SEGBİS sistemindeki arızanın giderilememe nedeni nedir? Giderilmek mi istenmemiştir?

TAKAS İDDİASI DOĞRU MU?

4- IŞİD militanlarının takas edildiği iddiası doğru mudur? 49 yurttaşımız karşılığında IŞİD militanları takasta kullanılmış mıdır?

5- İddia doğruysa takasın gerçekleşmesi için talimatı kim vermiştir?

6- İddia edildiği gibi bir takas söz konusu ise, bu takas nerede, kimlerin nezaretinde gerçekleştirilmiştir?

MUSUL REHİNELERİNİN KARŞILIĞINDA IŞİD'E NE VAAT EDİLDİ?

7- Takasta kullanılan IŞİD militanları kimlerdir? Bu kişilerin suçları nelerdir?

8- Rehinelerin serbest bırakılması karşılığında IŞİD’e herhangi bir vaatte bulunulmuş mudur?

9- Her biri ayrı yarı gösterilmek üzere Türkiye’de cezaevlerinde terör örgütü IŞİD, El Nusra ve uzantısı tutuklu/mahkûm kaç militan bulunmaktadır? Bu kişilerin suçları nedir?

10- Türkiye’deki ​IŞİD, El Nusra ve uzantılarına yönelik kaç operasyon yapılmıştır? Operasyonlarda ele geçirilen silahlar nelerdir? Kaç kişi gözaltına alınmış, tutuklanmıştır?

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Duruşması 320 saniye süren IŞİD militanı nerede?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete