Kıyıya mülteci cesetleriyle birlikte bir de aşk hikayesi vurdu

İzmir Dikili'den 5 Ocak günü denize açılan ve fırtınada botları batan 31 mültecinin cansız bedeni sahile vurdu. Cesetlerin yanında bir de günlük olarak kullanılmış bir defter bulundu.
Dikili Salihleraltı’ndan denize açılan mültecilerin içinde bulunduğu bot, fırtınanın da etkisiyle alabora oldu ve aralarında çocuklar ile kadınların bulunduğu 31 kişinin cesedi Dikili ile Altınova arasındaki sahillere vurdu. 

Facianın hemen ardından kumsalda bulunan Arapça yazılı ıslanmış bir defter de DHA’ya ulaştırıldı. Arapça yazılar tercüme ettirildiğinde, defterde bir aşk hikayesi olduğu anlaşıldı.

SURİYELİ GENÇ KADIN...

Genç bir kadının son iki yılını anlattığı günlük şeklinde tutulan defterde, iki gencin savaş ortamından kaçıp Türkiye’ye gelmeleri anlatılıyor. Genç kadının günlükteki anlatımına göre, sevdiği Besil adındaki erkek, İzmir’de kendisini bırakıp Almanya’ya geçmeyi başarıyor. Sevdiği adamın ardından yola çıkan genç kadın, deftere adını yazmadığından ölen 31 kişinin arasında olup olmadığı bilinmiyor.

Deniz suyundan sayfaları ıslanıp yıpranan günlükte, Suriyeli genç kadının Besil’e duyduğu aşk anlatılıyor. Bir bölümünde 2013, bir bölümünde de 2015 yılına ait satırlar okunabilen günlükte; Suriyeli kadın, ülkelerindeki iç karışıklık zamanında başlayan aşkını anlatıyor.

TERKEDİLİŞİNİ ANLATIYOR

Çatışma ortamında ailesi Şam’a kaçan sevgilisi Besil’in yanına gitmesini, ardından birlikte Türkiye’ye gelip, sonrasında terk edilmesini satırlara döküyor.Suriyeli genç, Almanya’ya ulaşan Besil’in hayatta olduğunu sosyal medyadan öğrenince yaşadığı duyguları, “Senin Facebook’una bakıyorum. Açık olduğunu görünce, sanki yeniden hayata başlıyordum, çok seviniyorum. Senden uzak kaldığım günlerde bin defa ölüyorum. Senden uzak olduğum zaman normal insan gibi yaşayamıyorum, ölü gibiyim” sözleriyle anlatıyor.

Kendisini terk eden sevgilisine sık sık sitem eden Suriyeli genç, “Beni sevgisiz bir kadın gibi gördün. Beni bırakıp Avrupa’ya gittin. Sen zalim bir insansın. Benim ne kadar sıkıldığımı, üzüldüğümü biliyor musun? Oraya gidince benden kurtuldun mu? Kalbimde, canımda yaşıyorsun. Her dakika seninle beraber olmak istiyorum. Seninle beraber yaşıyorum” cümlelerini yazmış.

Günlüğünde yazdıklarının, sevdiği tarafından bir gün okunacağını da uman genç, günlüğünde şunları yazmış:

“Birgün bu defterde neler yazdığımı sen de göreceksin. O zaman gelecek, bu defteri okuyacaksın. Bu sevgide sen, benim kadar yorulmadın. Seni unutmalıyım biliyorum ama unutamıyorum. Çok özledim, yüreğim seni görmek istiyor. Sesini duymak istiyorum. Benden çok uzaktasın. Sen gittiğin yerde yeni hayat yaşıyorsun. Yeni insanlarla birliktesin. Ben ise, seni unutmadım. Yüreğimde boşluk var, senin gibi bir adamı bulamadım. Senden başkasını sevemedim.” 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Kıyıya mülteci cesetleriyle birlikte bir de aşk hikayesi vurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete