İşte “First Lady“ Sare Davutoğlu’nun muayenehanesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun doktor eşi Sare Davutoğlu’nun, İstanbul’da bulunan muayenehanesinin etrafında kuş uçurtmayan polis, esnafı canından bezdirdi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Sare Davutoğlu’nun Başbakan eşi olduktan sonra İstanbul’da bulanan muayenehanesi etrafında oluşturulan güvenlik çemberinden rahatsız olan çevre esnafı, 24 saat gözetlendikleri ve makul şüpheli muamelesi gördükleri gerekçesi ile isyan etti. 

Polis ise, muayenehanenin olduğu bölgede bulunan esnaf ve çalışanlarına neler yapmaları gerektiğine dair belge imzalattı. 

Muayenehanenin bulunduğu geniş bir bölgede kuş uçurtmayan güvenlik güçleri, esnaf ve çalışanlara kimlik tespitleri için belge imzalattı. İşletmeci ve çalışanların tüm bilgilerinin bulunduğu belgeler işletme sahipleri tarafından polis karakoluna elden teslim ediliyor.



"HER ŞEY POLİSE BİLDİRİLECEK"


Odatv’nin haberine göre; Polisin esnafa imzalattığı belgede, “İşletici ve çalışan personel değişikliğinin (İşe giriş ve çıkışlar) 24 saat içerisinde bildirilmesi zorunludur. Aksi halde 1774 Sayılı Kanuna muhalefetten cezai işlem yapılacağının bilinmesi, işyerlerine ait ‘Personel Kimlik Kartları’ sorumlu işletmeci tarafından doldurulup onaylanarak çalışanlara verilir. Görevlilerince her istenildiğinde bu kimlik kartlarının gösterilmesinin zorunlu olduğu belirtilmiştir” uyarısı bulunması dikkat çekti.

ABLUKA ALTINDA

Bir esnaf vatandaş, muayenehane etrafında oluşturulan güvenlik çemberinin kendileri için adeta ablukaya döndüğünden yakınarak, güvenlik gerekçesi ile cadde üzerine kesinlikle araç park edemediklerini anlattı.

KAMERALI ARAÇ GEZİYOR


Üzerinde kamera olan bir aracın cadde üzerinde her gün yavaş yavaş geçerek cadde ve dükkânları çektiğini, sivil polislerin her yerde olduğunu belirten esnaf şunları söyledi: “İstanbul Bahçelievler Yayla’da bulunan cadde boyunca esnaflardan TC kimlik numaraları toplandı. Kaç kinin çalıştığını sordular. Güvenlik kamerasının olup olmadığını, takmak isteyip istemediğimizi araştırdılar. Caddeyi tamamen gözetleyebilmek için esnafın güvenlik kamerası takması isteniyor. Çalışanlar ve işyeri sahipleri için ayrı ayrı form doldurmamız istendi. Aynı zamanda fotoğraflarımızı da bu formlara yapıştırdık. Bu formları bizim karakola teslim etmemiz istendi. Çalışanların doldurması gereken belgenin en alt kısmında işi bıraktığı taktirde işyeri sahibi gidip bunu karakola bildirmek zorunda. 

Artık müşteri ile sivil polisleri ayırt edebiliyoruz. Burada olağanüstü bir güvenlik önlemi var. Dolayısıyla bu da bizleri rahatsız ediyor. Sıkıntılı bir durum.”

DAVUTOĞLU GİDİYOR MU

Muayenehane çalışanları ise, Sare Davutoğlu’nun muayenehaneyi hâlâ kullandığını, Başbakan eşi olduktan sonra yoğun olmasından dolayı muayenehaneye haftada bir ya da iki kez gelebildiğini, fırsat bulup sık gelemediğini söylediler.





    :

    :

    :

    :

    "İşte “First Lady“ Sare Davutoğlu’nun muayenehanesi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete