IŞİD Demirtaş'a suikast hazırlığında, emniyet alarmda

Sputnik'in ulaştığı Emniyet kaynakları, IŞİD'in, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik suikast hazırlığında olduğunu doğruladı.
97 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce insanın yaralandığı Ankara saldırısını gerçekleştiren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bu kez de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik suikast hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Sputnik'in Suriye'deki kaynakları, IŞİD'in Kobani'deki hezimetinin intikamını almak ve sınır güvenliğini sıklaştıran Türkiye'ye ‘ders vermek' amacıyla, terör saldırılarına devam edeceğini belirtiyor. IŞİD'in Ankara'daki saldırıyla yetinmeyerek, suikast eylemlerine kalkışabileceği yönünde Türkiye Emniyet güçlerinin elinde de istihbarat bulunuyor. Buna göre, IŞİD'in hedefinde Demirtaş var.

SUİKAST KARARI RAKKA'DA ALINDI

Örgüt HDP lideri Demirtaş'a yönelik suikast kararını, tıpkı Ankara saldırısında olduğu gibi başkent ilan ettiği Rakka'daki ‘Türkiye Şurası'nda aldı. IŞİD'in suikast için özel eğitimden geçen ve deneyimli militanlardan oluşan bir birim kurduğu gelen bilgiler arasında.  

Son olarak Kobani'ye saldırı gerçekleştiren bu özel birimin, bomba düzeneği yerleştirilmiş, ‘intihar kemeri' olarak bilinen bir düzenek taşıyan canlı bombalardan oluştuğu yönünde istihbarat da var. Emniyet güçlerinin elindeki bilgiler bunlarla da sınırlı değil. IŞİD'in Türkiye'ye geçen militanlarına, polis kontrolüne takılmamaları için otellerde konaklamamaları ve telefon kullanmamaları şeklinde talimat verdiği de biliniyor.

HDP'YE DESTEK VEREN SOL PARTİLER DE HEDEFTE

Sputnik'e konuşan bir Emniyet yetkilisi, suikast hazırlığıyla ilgili şu bilgileri verdi: "IŞİD'in Türkiye'de Selahhatin Demirtaş'a suikast düzenleyeceği bilgisini aldık. Elimizdeki bilgiler, örgütün HDP'nin mitinglerine ve etkinliklerine saldırı yapma kararı aldığını da gösteriyor.

Örgütün hedefinde HDP ile yakın ilişkide olan sol parti ve gruplar da var.  Ankara saldırısı öncesinde IŞİD'in metrepollerde eylemler yapacağını tüm illere bildirmiştik. Yeni saldırılar olmaması için gereken tedbirler alınıyor." Öte yandan HDP lideri Demirtaş da, suikast planı iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. Cumhuriyet gazetesine konuşan Demirtaş, "Yazılanların çoğu doğru, biz tedbirimizi alıyoruz. Bizden çok IŞİD'i koruyanlar bizi nasıl koruyacak?'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Hikmet Durgun | sputniknews.com

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD Demirtaş'a suikast hazırlığında, emniyet alarmda" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete