Hollande: "Fransa artık savaştadır"

Senatör ve milletvekillerine seslenen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın bu saatten itibaren savaşta olduğunu belirtti.
Hollande, "Dünyayı tehdit eden terörist hareket ile savaş halindeyiz IŞİD'e karşı hava operasyonlarımız devam edecek. IŞİD'e karşı hava operasyonlarımız devam edecek" dedi.

Milletvekilleri ve senatörlere seslenen François Hollande şunları söyledi:

"Çok sayısda genç bu olayda travmatize oldu. Çok sayıda yaralımız var. Bazı vatandaşlarımız da hayatta kalmaya çalışıyor. Bütün kaynaklarımızı seferber etmiş durumdayız. Çok zorlu bir durumdan geçtik ama sonrasında bu hastaları tedavi etmekte başarılı olacağımızı düşünüyorum. 

Güvenlik güçlerimize teşekkür ederim. Çok büyük kararlılık ve cesaret gösterdiler. Bütün fransa tehtid altındaydı. Dini, dili ve rengi ne olursa olsun herkes tehdit edildi. Hayatını kaybedenlerin çoğunun yaşı 30'un altındaydı. Hepsi genç insanlardı.

Yurtdışından da hayatını kaybedenler oldu. Tüm dünyaya taziye mesajı gönderdim. Bütün liderlere başsağlığı mesajı gönderdim onlarda bana taziye mesajlarını ilettiler. Saldırı olduğunda sadece Fransa kararmadı tüm dünya karardı. Bu saldırının Suriye'de ve Belçika'da hazırlandığını biliyoruz. Bu saldırıların tek bir hedefi vardı, oda korku ve baskı yaratmaktı. 

Orta Doğu'da terörle mücade etmeyelim istediler. Bu yılın başından itibaren IŞİD özellikle Paris'te, Mısır'da, Tunus'ta, Suudi Arabistan'da ve Türkiye'de pek çok saldırı düzenlendi bu yüzden IŞİD'i yenmeliyiz. Birleşmiş Milletlere biraraya gelelim ve ortak bir tavır sergiliyelim diye çağrı yaptım. 

Fransa IŞİD operasyonlarını artıracaktır. Dün yapılan operasyona katılan güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Hava operasyonları devam edecektir. 

Uçaklarımız Suriye'de operasyonlarını sürdürecektir. ABD'ye de teşekkür ederim. Paris halkı şunu unutmasın ki biz IŞİD'e operasyonları sürdüreceğiz.

Dünyada birçok yerde terör var. Bakın Boko Haram'ı görüyorsunuz. Irak'ta terörü görüyorsunuz. Suriye'de bizim düşmanımız IŞİD'tir. Suriye ve Irak'ta IŞİD yokedilmelidir. Çünkü IŞİD bölge ülkeleri olan Lüblan ve Türkiye'yi de tehdit ediyor."

    :

    :

    :

    :

    "Hollande: "Fransa artık savaştadır"" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete