Günün Videosu

İmralı’ya giden bakanı Öcalan açıkladı

Cumhuriyet yazarı Ayşe Yıldırım, İmralı Tutanakları kitabında yazanların bugüne dek yalanmadığının altını çizerek Beşir Atalay-Öcalan ilişkisini yazdı.
İşte o yazı...

Ağırlıklı olarak Kürt siyasi hareketinin haberlerini veren Fırat Haber Ajansı ANF sitesi 15 Ağustos 2015’te Türkiye’de ses getiren bir iddia ortaya attı. Amed Dicle imzasıyla yayımlanan bir yazı dizisinde 2014 Nevruzu öncesi AKP’den bir “üst düzey bakanın” İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştüğü ileri sürülüyordu. Söz konusu haber Cumhuriyet’in de manşetinde yer alınca kulislerde çeşitli isimler konuşulmaya başlandı. Öne çıkan isim bir dönem çözüm sürecini yürüten Beşir Atalay’dı. Atalay hemen bir açıklama yaptı ve “Böyle bir şey söz konusu değil. Tamamen yalan” dedi.

Ve mesele unutuldu gitti. Bugünlerde herkesin elinde bir kitap var. Türkiye’de basılmayan ama elden ele dolaşan kitap İmralı’da HDP heyeti ile Öcalan’ın yaptığı görüşmelerin bir kısmının tutanaklarını içeriyor. Kitabın adı “İmralı Notları”. 2013 yılını kapsıyor. HDP heyetinin, tabii “devlet” diye anılan MİT ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı görevlilerinden birinin de “yetkili” sıfatıyla katıldığı Ada’daki görüşmeler tüm detaylarıyla yer alıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "İmralı’ya giden bakanı Öcalan açıkladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete