'Havuz'un Sümeyye yalanına cevap

'Havuz'un hakkında çıkardığı 'Fuat Avni' iddialarına, gazeteci yazar Emre uslu delilleriyle cevap verdi.
'Havuz'un Fuat Avni olduğunu iddia ettiği isim gazeteci yazar Emre Uslu, kendisi ve CHP milletvekili Akif Hamzaçebi hakkındaki iddiaları delillerle cevapladı.

İşte Uslu'nun o yazısı...

Havuz medyası günlerdir benim Fuat Avni olduğumu iddia etti belge diye uydurdukları kağıtları yazdılar. Belge nerden gelmiş, kim edinmiş, nasıl belge oluyor tabi ki bunlarla ilgili güvenilir ve doyurucu bir bilgi yok. Mesele kumpas kurmak olunca böylesi bilgilere de gerek yok.

"SAVCILAR KUMPAS İÇİN HAZIRDA BEKLETİLİYOR"

Devletimiz bu tip kumpasları şöyle kurar: Öncelikle, Ankara’da ayarlanmış bir savcı, ve hakim zaten bu kumpas için hazırda tutuluyordur. Sonra bir yerden düğmeye basılır gibi gazeteler, televizyonlar bir konuda yayın yapar. Kamuoyu oluşturulur. Savcılar harekete geçer. Mahkemeler çalışır. Linç edilecek kesim edilir. Bu 28 Şubat’ta da böyleydi. Neo-28 Şubat’ı yaşadığımız şu günlerde de böyle. Benimle ilgili konuda da zerre kadar fark olmayacaktır.

"TEKNİK GEREKÇELERLE İSPAT EDECEĞİM"

Daha önce yazdığım iki yazı ve twitlerle Fuat Avni olmadığımı olamayacağımı ispat etmiştim. Bugün tamamen teknik gerekçelerle o haberlerin nasıl bir kumpas olduğunu ispat edeceğim.

Bunun için biraz sabrınızı ve ilginizi istiyorum. Öncelikle Havuz medyasının yayınladığı belgelere yer verip onlar üzerinde ilk etapta gözle görülen teknik tutarsızlıkları sıralayacağım. Böylece teknik olarak belge diye yayınladıkları kağıtların nasıl düzmece şeyler olduğunu siz de göreceksiniz.

"KOMEDİYİ GÖSTERMEK İÇİN YETER"

1) @fuatavnivuat hesabının açılış tarihi 14 haziran 2014. Oysa Star’ın belge diye yayınladığı andıçlarda 1 Ocak 2014’te henüz o tarihte olmayan hesaptan yazışmalar yapıldığı iftirası atılıyor. Aynı durum @fuatavni_f hesabı için de geçerli. Ama buraya bir örnek almak sanırım komediyi göstermek için yeterli





2) Evinde bilgisayarı olan herkes Tarih kelimesinin İngilizce karşılığının DATE olduğunu bilir. Sahte belgeyi hazırlayıp kumpası kuranlar İngilizceden o kadar habersiz ki İngilizce DATE yazacaklarına HİSTORY yazmışlar. Ayrıca History, Start Time, End Time yazılarıyla diğer yazılar arasındaki yazı karakteri farkı bu belgenin iki farklı yerden kopyala yapıştır usulüyle yapılmış olabileceğini gösteriyor. (işte belgesi)



3) Yukarıdaki belgede sadece DATE, HİSTORY yanlışlığı yok. Ayrıca bilgisayar dilinde asla kabul edilemez bir yanlış olan (:) (=) işaretlerinin yeri de yanlış. İlkokul seviyesinde bilgisayardan anlayan biri HİSTORY ibaresinden den sonra (:) konduysa SART TİME ibaresinden sonra da (:) konacağını bilir. Ama sahtekarlar o ayrıntıyı atladıkları için HİSTOR ibaresinden sonra (:) koydukları halde START TİME ibaresinden sonra (=) işareti koymuş. 



4) Belli ki sahte belge düzenleyenler heyecanla suikast planı yaparken bazı teknik ayrıntıları atlamışlar. Yine bilgisayar dilinin affetmediği bir kural. Yukarıdaki belgelerde görüyorsunuz. Kullanıcı isimlerinden sonra (:) işareti var. Bu bilgisayar programının gereği. Dolayısıyla eğer bir kullanıcı adından sonra (:) varsa hepsinden sonra (:) olmak zorundadır. Peki ya kullanıcı adından sonra (:) konmamışsa? İşte o zaman yakaladınız sahte belge düzenleyenleri. Güya Saslojal isimli kullanıcı ile Fuatavni_f suikast planı yapıyor. Suikast planı yaparken (:) koymayı unutmuşlar şaşkınlar. (İşte iki örnek)




5) Twitter kullanıcıları bilir. Önce atılan twitin saati önce gelir. Sahtekarlar twitlere zaman tüneline sokmuş. Ekte gördüğünüz dokümanda kırmızı ile yazılan twitlerden önce atılan twitin saati sırasıyla şöyle 13:36:43 den sonra 13:36:02 geliyor. Yani sizin anlayacağınız twitleri zamanda yolculuğa çıkarmışlar.



6) Yukarıda belirttiğim gibi bilgisayar programcılığı en temelde standart olmak zorundadır. Bilgisayar bir noktayı ilk seferde nereye konuyorsa her seferde oraya koymak zorundadır. Bu kadar ince işle ilgli sahte belge düzenlemeye çalışırsan mutlaka bir yer gözünüzden kaçar.

Aşağıdaki belgelerde hesap isimlerinden sonra konulan (:)nın yerine dikkat edin. Bir dosyada (:) kullanıcı isminden hemen sonra gelirken başka bir dosyada kullanıcı ismiyle (:) arasında bir boşluk bırakılmış. Aşağıdaki örnekte bu iki dosyayı birleştirdim. Eğer isterseniz hükmet medyasının yayınladığı dosyalara bakıp siz daha fazla örnek bulabilirsiniz.



7) Aşağıdaki dokümanın yorumu Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar bölümü öğretim üyesi Prof. Cem Say’a ait: “Özellikle kötü kalitede çekilmiş olan bu görüntünün herşeyi yanlış! Fuat Avni’nin olduğu iddia edilen mesajlara eşlik eden resim, bu karakterin tüm hesaplarında kullandığı ünlü kalem resmi değil. Dahası, Twitter’ın DM penceresinde hesap sahibinin kendi yazdığı mesajları koyu, muhatabınınkileri açık zeminde göstermesine karşın bu sözümona yazışmadaki mesajların bunun tam tersi zemin renklerine sahip, yani “haber”de Fuat Avni’nin yazdığı iddia edilen şeyleri Hamzaçebi, Hamzaçebi’ninkileri de Fuat Avni yazmış gibi görünüyor.” 



8) Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın gözaltına alınacağı tarih 10 ay eski. 



9) Havuz medyası emniyet içinde olduğunu iddia ettiği KOTİLAJİ ve DUSTLASTT rumuzlu hesaplarla Fuat Avni’nin 30 Mart yerel seçimleri öncesi Twitter yazışmalarını ele geçirdiğini iddia etmişti. KOTİLAJİ ve DUSTLASTT rumuzlu Twitter adreslerinin haberin yapıldığı tarih olan 18 Şubat 2015’de açıldığı ortaya çıktı.

10) Mesajlaşmalara ait olduğu iddia edilen ve gazetede yayımlanan kayıtlar incelendiğinde acemice bir kurgu hatası göze çarpıyor. Tape dökümü olarak verilen yazışmalara ait satırbaşlarında, “echo -e” olarak görülen ibare bu hatanın en büyük göstergesi. “echo” yazılıma parametre olarak girilen metni birebir ekrana yansıtmak için kullanılıyor. Örneğin hedefteki bilgisayarın ekranına “Merhaba” yazmak istiyorsanız, komut olarak “echo merhaba” yazmanız yeterli. Dolayısıyla Sabah gazetesinin yayımladığı dökümlerdeki “echo- e UmutOranCHP: Tamam da nasıl yapcanız” komutunun amacı, bilgisayar ekranına “UmutOranCHP: Tamam da nasıl yapcanız” yazdırmaktır. Bu hata, iddia edilen konuşmaların Emre Uslu veya Umut Oran’ın hesabına sızılarak değil, üçüncü kişiler tarafından elle yazıldığını ve ortada sistemden çekilmiş bir rapor olmadığını gösteriyor. (örnek)



11) Bir de Fuat Avni’yi bana bağladığı iddia edilen bir doküman var. Dokümanın tam olarak neye denk geldiği anlaşılmıyor ama metinde yazılandan anladığım şu: @fuatavnifuat hesabıyla ilgili bir sorgulama yapılmış. Sorgulamada güya benim adım çıkmış.
Users: @emreuslu, Name: Emre Uslu, Area: Ankra, Tweet: 57782 yazıyor.
Sadece bu belgede en az üç büyük çekişki var.
Yaygın kullanımı (Users) değil (User) dır.
Eğer sorgulama @fuatavnifuat hesabına yapılıyorsa User:@emreuslu değil @fuatavnifuat olmalıydı.
Ve en önemli bomba kısma gelelim: Tweet sayısı olarak 57782 rakamını vermişler. Bu rakam benim attığım twitlerin sayısına yakın bir rakam. Muhtemelen sahte belgelerin hazırlandığı dönemde bu civarda bir twit atmışımdır. İşin can alıcı yanı şu: @fuatavnifuat hesabının toplam attığı tiwit sayısı 2060. 



Daha fazla ayrıntı var ama Eğer planladıkları gibi Savcı SAHTE BELGELERLE dava açarsa arkasını ona sakladım. Hem sahte belge düzenleyen kumpasçıları, hem de onlara yardımcı olan “hukukçuları” tüm dünyaya rezil edeyim diye bekliyorum… 

    :

    :

    :

    :

    "'Havuz'un Sümeyye yalanına cevap" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ