Hani istihbarat zafiyeti yoktu?

Eren Erdem: Savcılık intihar bombacılarını dinlemiş ama birşey yapmamış!
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP'Li ERDEM: "ALIN SİZE KABAHAT!: DİNLEMİŞLER AMA BİRŞEY YAPMAMIŞLAR"


Savcılığın IŞİD canlı bombaları  hakkında 2013 yılında soruşturma  başlattığı ve bu kişilerin telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve söz konusu iddianameden bilgiler aktardı.

"İDDİANAME ELİMDE!"

Devletin, IŞİD'in Türkiye yapılanmasının telefonlarını dinlediğini söyleyen Erdem; şöyle konuştu: "Deniliyor ki Devletin kabahati yoktur, alın size kabahat!  Ankara katliamının arkasındaki büyük kabahatin belgesidir. İstifa etmeyenlerin istifasını sağlayacak belgelerdir, Devletin,  Hükümetin IŞİD'in Türkiye yapılanmasının telefonlarını dinlediğinin, bu adamları çok iyi bildiklerinin müspet belgeleridir. IŞİD mensuplarının AKP belediyelerinde işe alındığının belgesidir,  iddianame elimdedir...

Erdem, iddianameden şu detayları aktardı:

-Çocukları IŞİD'e katılan ailelerin Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı'na  yaptığı şikayetler sonucunda 2013 yılında IŞİD hakkında soruşturma başlatılmış.

-Dokumacılar denilen hücreye yönelik yürütülen soruşturmada görülüyor ki Ankara'yı bombalayanların,  Suruç'taki intihar bombacılarının konuşmaları dinlenmiş.  Bu kişilerin  Suriye'de girip çıktıkları tespit edilmiş.

- 2015 yılının beşinci ayında bile telefon dinlemesi yapılmış... Fotoğrafları ortaya çıkan 21 canlı bomba 2013’ten beri dinleniyor. Gittikleri her yer biliniyor...

-Telefon konuşmalarına göre  Ankara katliamını gerçekleştiren terör şebekesinin başındaki kişi Ankara'da hastanede bir örgüt mensubunun tedavi edildiğine ilişkin konuşma yapıyor.  Konuşma o kadar detaylı ki kurşun karaciğeri delmiş geçmiş, Devlet bu konuşmayı dinliyor ama hiçbir girişimde bulunmuyor.

"SAVAŞA GİDİYORUZ, KURBAN MI KESELİM, KUZU MU ÇEVİRELİM?"

-Sürekli Suriye`ye gidip geri dönen bu kişiler istihbarat tarafından biliniyor, 'savaşa gidiyoruz kurban keselim mi, kuzuyu çevirelim mi?'  diye konuşmalar geçiyor.  Ankara bombacılarının orada eğitim aldıkları biliniyor, 2013'ten beri 2 yıl geçmiş savcılığın soruşturmasına göre bunlar defalarca girmiş çıkmıştır. Siz bizim sınırlarımızı kevgire mi dönüştürdünüz, bunlar giriyorlar çıkıyorlar tek  tanesini bile göz altına bile almıyorsunuz, tek gözaltı yok.

DOKUMACILARIN BAŞINDAKİ ŞAHIS

- Dokumacıların başındaki şahsın, Türkiye`ye gelmeden önce yaptığı konuşmalar da var, bu şahıs geliyor, gençleri örgütlüyor, Suriye'ye götürüyor, Suriye'de bomba eğitimi alıyorlar. Gençler hangi sivil toplum örgütleriyle ilişkili o da belgelerde var.

"ÇETE LİDERİ ADIYAMAN BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞIYOR"

-Bu çetenin başındaki şahıs Adıyaman Belediyesi'nde kadrolu eleman olarak çalışıyor iddianamede belgesi var.

-’Canlı bomba olabilecek  16 IŞİDçi var denildi geçenlerde, 16 kişinin ismi paylaşıldı Yakup Aktulun, Türkiyede canlı bomba eylemi yapması beklenenlerden biri, elimdeki ifade Yakup'un gözaltına alınıp serbest bırakıldığını gösteriyor.  MİT bu telefon görüşmelerine sahip değil midir?  Sahipse neden gerekli işlem yapılmamıştır?

- Geriye kalan 19 teröristin eylem yapmasını mı bekliyorsunuz? Neden bu konuda körsünüz sağırsınız, efendim devletin hiçbir zafiyeti yokmuş bu belgeler sizin bu millete duyduğunuz nefretin belgesidir.  Acilen MİT Başkanı, Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir.

”TELEFON KONUŞMALARINDA EYLEM YAPILACAĞI VAR”

-Bu katliamın yapılacağı bilinmekteydi, açık bir şekilde telefon konuşmalarında Türkiye`de eylem yapacaklarını ifade ediyorlar.   Halen etkin bir soruşturma yürütülmediği açıktır, bu göz göre göre gerçekleştirilmiş bir katliamdır

ANKARA BOMBACISININ KONUŞMASI VAR: "CENNETE GİTMEYE HAZIRIM" DİYOR

-Ankara katliamını gerçekleştirenlerden birinin kardeşiyle yaptığı görüşme; bas bas bağırıyor ’ben cennete gitmeye hazırım' diye...  2015 yılının 5'inci ayının telefon dinlemeleri bunlar... Devlet seyrede seyrede bu katliamı hazırlamıştır.

"100 İNTİHAR BOMBACISININ GELDİĞİNE DAİR BİLGİLER VAR"

- 100 intihar bomcasının geldiğine dair bilgiler var maalesef MİT takip ediyor bunları ama hiçbir şey yapmıyor.

SURUÇ BOMBACISININ TELEFON KONUŞMASI: ”SON GÖRÜŞMEMİZ BU AİLEYE SAHİP ÇIK"

- Suruç katliamcısı Yunus Alagöz abisiyle konuşuyor, 'tamam Yusuf bu dünyalığı bırak hepsi yerin dibine batsın, cennet nimetleri dururken niye böyle şeylerle uğraşırsın ver orayı gel buraya... Son görüşmemiz bu, aileye sahip çık, onları pisliğin içinde bırakma...' diyor...
Suruç'tan önce yapılan kayıtlar bunlar sonra Suruç patlama  oldu ardından da  abisi geldi Ankara katliamını yaptı,  Devlet seyretti!





KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Hani istihbarat zafiyeti yoktu?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete